i5 9400F sistemde RAM yükseltilmeli mi?

SERTAN123

Hectopat
Daha fazla  
Valorant tarzı oyun oynuyorum ve mouse hareketlerini yani aimi stabil hale getiremiyorum. 60 Hz yüzündendir dedim 144 Hz geçtim. İşlemci darbogazı var dedim i5 9400F'e yükselttim yani mouse de sorun vardır dedim Zowie mouse aldım. Bir türlü sorunu çözemedim. Aynı ayar, aynı sensivity, aynı DPI ama günden güne degişkenlik gösteriyor. Bazen mouse input lag gibi bir olay oluyor, bazen mouse delay, bazen hızlanıyor, bazen mouse hareketlerinde ekranda gözle görülmeyecek degerde titreşim yırtılmalar var gibi oluyor. Farenin Skatez'lerinin mouse pada sürtünmesini hissediyorum. Oyunda sankı ıslak padin üstünde zorla hareket ettiriyormusum hıssı oluyor. Oyun ıcı mouse hareketım normal, rahatlıkta hareket etmedıgı için bunun için oyuna yapılabılecek tam ekran ıyılestırmelerını kapatmak Full performansa cekmek NVIDIA ayarlarını performansa cekmek derken Windows 10 uzerınden yapılabılecek her şeyı yapıyorum. Ya daha cok sacmalıyor ya da aynı Sistem özelliklerini aşagıya yazacağım sizce Valorant gibi bir oyuna 8 GB RAM yeterli mi? Yoksa aynı modul aynı RAM'dan bir 4 daha alıp 12 GB yapmalı mıyım? RAM yetmezlıgı yok ama daha stabil oynatır mı 12 GB ya yükseltsem?

Sistem özellikleri.

MSI B365M-PRO-VDH 2666 MHz M.2 anakart.
Intel Core i5 9400F işlemci.
MSI GTX 960 4 GB ekran kartı.
HyperX Fury 2x4 8 GB 2666 MHz CL15 RAM.
Zowie XL2411 144 Hz monitör.
Zowie S2 Divina mouse.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemin rahat karşılıyor olması lazım aslında Yazılımsal bir problem olmasın hocam formatı denedinizmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…