i5-9400F Sisteme Hangi Ekran Kartını Seçmeli?

Bephelgor

Decapat
Sevgili arkadaşlar merhaba.

Çok eskiyen ve yaşlanan dizüstü bilgisayarımı bir kenara bırakıp kendime bir masaüstü bilgisayar toplama kararı almış bulunmaktayım. Bilgisayar toplama işinde çok yeni ve tecrübesiz olmakla beraber şöyle bir sistem topladım;

İşlemci: i5 9400F (1300 TL)
Anakart: MSI B360 Gaming Pro (690 TL)
Ekran Kartı: Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming (2300 TL) VEYA MSI GeForce GTX 1070 Ti Gaming (3300 TL)
RAM: GSkill Sniper 2x8 16 GB DDR4 3000 MHz (700 TL)
Kasa: Cooler Master RC MCB B501L 600W (600 TL)
Harddisk: Toshiba P300 1TB HDD (250 TL)
SSD: SAMSUNG 250 GB SDD (270 TL)

Ancak başlıkta da yazdığım gibi hangi ekran kartını koymak istediğimden bir türlü emin olamadım. Aralarında 1000 liralık bir fiyat farkı bulunmakta.

Sizce G1 ile devam edersem diğer karta kıyasla çok büyük bir fark hisseder miyim?

Ayrıca, sistemi amatörce hazırlamış olduğumu belirtmiştim. Dolayısıyla sisteme yapacağınız fikir ve önerilerinize de oldukça açığım. Şu an için önceliğim sadece kasa ve içeriği. O yüzden diğer ekipmanlara yer vermedim fakat onlar için de tavsiye verebilirseniz çok sevinirim.

Amacım güncel ve gelmekte olan oyunları 1080p çözünürlükte 60 FPS sabit oynayabilmek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartın BIOS güncel değilse 9400F için güncellemen gerek ve 3000 MHz RAM hızın tamamını kullanamazsın. RAM'i daha ucuza anakartının maksimum desteklediği 2666 MHz RAM ile kasayı daha havadar başka bir kasa ile ekran kartını daha yeni 1660 Ti değiştir derim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı