i5 9400F sisteme overclock yapılır mı?

emrecan6556

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni bir sistem topladım ama oyunlarda ara ara donma FPS düşmeleri olduğunu görüyorum. Forumda konuyu açtığımda ise çoğu kişi darboğaz yaşadığımı söyledi ama bana fayda sağlayacak bir çözüm söyleyemediler. Acaba sistemime overclock yapsam bu sorunlarım çözülür mü veya sistemim overclock yapmama müsait bir sistem mi veya overclock yapmama gerek var mı? Sistem şu şekilde: INTEL 9400F-MSI RTX2060 SUPER VENTUSGPOC-B365M PRO-VH-OCZ 500GB M.2 SSD-16GB RAM - Vatan Bilgisayar

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz yaşadığını belirten bir video yükler misin?
Yani bize sorunu göster.
Ya sorunu gösteren bir video alsam pek fark edileceğini sanmıyorum oyun içinde ufak ufak donmalar ufak ufak FPS dorpları oluyor ama FPS konusunda sıkıntı yaşamıyorum az önce CoD Warzone da çektiğim şu görselleri atabilirim @MayCrasH

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    727,7 KB · Görüntüleme: 315
  • Adsız.png
    Adsız.png
    729,1 KB · Görüntüleme: 311
Oynadığınız oyunun çözünürlüğünü(DSR ile) 2K ya da 4K'ya çekin. Çünkü kullandığınız ekran kartı çok güçlü ve işlemci yetişemiyor. Eğer daha yüksek grafiklere sahip bir oyun oynarsan bunları yaşamazsın. CS:GO bu karta göre çok basit kalıyor.

Oynadığınız oyunun çözünürlüğünü(DSR ile) 2K ya da 4K'ya çekin. Çünkü kullandığınız ekran kartı çok güçlü ve işlemci yetişemiyor. Eğer daha yüksek grafiklere sahip bir oyun oynarsan bunları yaşamazsın. CS:GO bu karta göre çok basit kalıyor.
resimlerini attığım oyun cod warzone ve grafikleri bayaa güçlü bir oyun diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin. dsr dediğiniz uygulama ile nasıl 4 veya 2k ya çekebilirim?
İşlemci kullanımı gözükmüyor, ayrıca oynadığınız oyun problemli başka oyunda test edin.
cs go da denedğimde bu oyundan daha az problemle karşılaştım ama çok nadir de olsa oluyor

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı