i5-9400F Sıvı Soğutma veya Fan Tavsiyesi

umit14

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhabalar, 1 hafta önce vatan bilgisayardan PC topladım bilgisayarıma Windows kurarken BIOS sıcaklığımın 100 derecelerde olduğunu gördüm. Kasanın içini açtığımda işlemcimin tam oturmadığını ve termal macun sürülmediğini gördüm. Termal macun sürdükten sonra ve işlemcimi yerine oturttuğumdan sonra işlemcimin BIOS'dan fan hızını sona çektim fakat yük altındayken işlemci oyunlarda 75 derece civarında. Yüksek olduğunu düşünüyorum ve bu yüzden sıvı soğutucu veya ekstra fan almak istiyorum.

Bazı oyunlardaki sıcaklık değerlerimi buraya yazıyorum. (oyun içi sıcaklık değerlerime MIS Afterburner ile baktım)

PUBG'de lobideyken 60-65, oyun içi maksimum 75 dereceye çıktığını gördüm.
CS GO'da lobi 60-65, oyun içi 73.
PES 2019'da oyun içi 65-72.
RUST'da 55-60, max 64.

1. ASUS PRIME B365M-K INTEL B365 SOKET 8.-9.NESİL 1151 DDR4 2666MHZ USB 3.1 ANAKART
  2. İNTEL CORE i5 9400F SOCKET 1151 2.9Ghz 9MB ÖNBELLEK 14nm İŞLEMCİ
  3. ASUS GeForce DUAL RTX2060 OC GDDR6 6GB 192Bit DX12 EKRAN KARTI
  4. CRUCIAL 2X8 BALLİSTİX SPORT LT GRAY DDR4 3000MHZ CL15 1.35V PC RAM
  5. WD BLUE 3.5 1TB 64MB SATA III 6Gb/s 7200 RPM
  6. CRUCIAL 240 GB BX500 SERİSİ SATA 6.0Gb/s 3D NAND SSD (okuma 540mb / yazma 500mb)
  7. COUGAR TURRET 700W 80 PLUS GAMING USB 3.0 MidT ATX KASA

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı işlemciyi kullanıyorum, çoğu oyunda stok fan yeterli geliyor, şuan için ekstra soğutucu düşünmüyorum.
  • Yük altında dediğiniz sıcaklığı hiç görmedim, bence kasa içi hava sirkülasyonunu kontrol edin.
  • İşlemci soğutucusunun iyi monte edildiğinden emin olun.

hava sirkülasyonu gayet iyi, işlemciyide kendim monte ettim onların sorun olduğunu düşünmüyorum hocam sizin sıcaklık dereceniz kaç oluyor acaba ?
öneriniz ve cevabınız için teşekkür ederim

öneriniz ve cevabınız için teşekkür ederim

9400F İşlemci gta 5 gibi oyunlarda 80 dereceleri görüyor stock fan ile. Normal midir arkadaşlar?

9400F İşlemci gta 5 gibi oyunlarda 80 dereceleri görüyor stock fan ile. Normal midir arkadaşlar?
Normal değil, aynı işlemciyi kullanıyorum o kadar yüksek sıcaklığı görmedim stok fan ile.
Tabi oda sıcaklığı, kasa soğutması da etken olur.

Normal değil, aynı işlemciyi kullanıyorum o kadar yüksek sıcaklığı görmedim stok fan ile.
Tabi oda sıcaklığı, kasa soğutması da etken olur.
Hocam Şanlıurfa'dayım. Buralar yazın çok sıcak oluyor ama ev aşırı sıcak sayılmaz. Kasam Rampage Majesty. Önde 3 arkada 1 fan var. İşlemciyi stock fan ile kullanıyorum. Kasanın fanlarını hızlandırdım şuan işlemci max 79 gördü. Ortalama 73-78 arası geziyor. Problem oluşturur mu bu şekilde yoksa işlemci soğutucu bakmalı miyim? (Bahsettiğim sıcaklıklar gta 5 max ayarlarda oynarken oluşuyor. Boşta 42 derecelerde)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…