Çözüldü i5 9400F ve GTX 1660 Ti sistem düşük FPS problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sailor1990

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni aldığım sistemde FPS'in bazı oyunlarda gereğinden fazla düşük olduğunu fark ettim. Youtube'da test videolarından baktığımda böyle bir sistemde 90-100 FPS arası bir değer çıkıyor. BF 5 ve BF1'de ultra ayarlarda aldığım max değer 80 FPS ve işin komik tarafı ayarları low düşürdüğümde FPS'de hiçbir değişme olmuyor. Yine aynı değerler gözüküyor.
Burada sıkıntı nerede onu merak ediyorum, daha 3 günlük bilgisayar.

Sistem bu şekilde;
  • i5 9400F İŞLEMCİ
  • MSI GTX 1660 Ti GAMİNG X EKRAN KARTI
  • DDR4 3000MHz 8 GB RAM
  • ASUS TUF B360M E GAMİNG ANAKART
  • 500 WATT PSU

Çözüm
Tek modül 8 GB ile 2x4GB bile fark eder. Sonuçta ikisi de 8 GB diye düşünme. Dual Channel RAM olması çok fark ediyor.
Single vs Dual Channel RAM FPS karşılaştırma videoları var bir göz at.

Doğru diyorsunuz hocam şimdi göz attım bayağı bir fark oluyormuş, sanırım RAM yetersiz kalıyor.
Sorun çözüldü Windows 10 Xbox dvr ayarlarını kapatıp BIOS'dan MHz frekansı yükselttim ve çözüldü.
Bf1 ve BF5'te 8 GB RAM yetmez, ayrıca işlemcinin suyunu çıkaran oyunlar. İşlemcinin Bf1 ve BF5 sınırlarını görmek için YouTube'a işlemci adı+ oyun adı şeklinde arat , fikir verir.
9600k ve RTX 2060 kullanıyorum. Bf1 ve BF5'te anlık işlemcimin tıkandığı gibi bir hissiyata kapılıyorum.

Tek kanal 8 GB RAM fark yaratmış olabilir. İzlediğiniz testlerde de 8 GB mı kullanılıyordu?
Bazilarinda 8 bazilarinda 16 ram kullaniliyordu.
İzlediğiniz video ile sizin sisteminiz birebir aynı mı?
Mesela sizde ram 8 gb, videodaki ram 2x4 gb ise bu bile büyük fark yaratır?
Yok birebir aynı değil 8 GB lık Ram farkı var ama yani bu kadar Ram farkıyla bu kadar fps oynarmı sorun nerde anlamış değilim .
Bf1 ve BF5'te 8 GB RAM yetmez, ayrıca işlemcinin suyunu çıkaran oyunlar. İşlemcinin Bf1 ve BF5 sınırlarını görmek için YouTube'a işlemci adı+ oyun adı şeklinde arat , fikir verir.
9600k ve RTX 2060 kullanıyorum. Bf1 ve BF5'te anlık işlemcimin tıkandığı gibi bir hissiyata kapılıyorum.
Maalesef aynı hissiyatı bende alıyorum.

Yok birebir aynı değil 8 GB lık Ram farkı var ama yani bu kadar Ram farkıyla bu kadar fps oynarmı sorun nerde anlamış değilim .

Tek modül 8 gb ile 2x4gb bile fark eder. Sonuçta ikisi de 8gb diye düşünme. Dual Channel Ram olması çok fark ediyor.
Single vs Dual channel ram fps karşılaştırma videoları var bir göz at.

Tek modül 8 GB ile 2x4GB bile fark eder. Sonuçta ikisi de 8 GB diye düşünme. Dual Channel RAM olması çok fark ediyor.
Single vs Dual Channel RAM FPS karşılaştırma videoları var bir göz at.

Doğru diyorsunuz hocam şimdi göz attım bayağı bir fark oluyormuş, sanırım RAM yetersiz kalıyor.
Sorun çözüldü Windows 10 Xbox dvr ayarlarını kapatıp BIOS'dan MHz frekansı yükselttim ve çözüldü.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı