i5 9400F ve GTX 1660 Ti sistem ile RDR2'de düşük GPU kullanımı ve takılmalar

İşletim sistemi
Windows 10

Lutryel

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci : İ5 14400F - RAM : 16GB 3200 MHz DDR4 - SSD : Lexar 500 gb m2 + İntensso 120 gb ssd - Anakart: H610m - Ekran Kartı : Nvıdıa GeForce RTX 4060 - İşletim Sistemi : Windows 11 Pro - Telefon : Samsung Galaxy A34 5G - Kulaklık : Rampage K3 Klavye : Redragon Dark Avanger K569RGB Mouse : Xaser ms960 Monitör : Msi G244F 170 Hz Yan Monitör: Hp Pavilion v1907w
i5 9400F, 8 GB 2666MHz, RAM GTX 1660 Ti kullanıyorum, ve oyun HDD'ye kurulu. Oyunda GPU kullanımı %80 civarlarında takılıyor ve şehre gidince %50'lere düşüyor. CPU kullanımı %90'lara çıkıyor bazen ama genel olarak %60 civarlarında, CPU oyunda özellikle kasabalarda ama genel anlamda atla hızlı koşarken falan takılma hissiyatı veriyor. 80 FPS civarı alıyorum, GPU sıcaklığı 80 civarlarında takılıyor fakat arada 84'e çıktığını gördüm acaba GPU ısınmamak için tüm gücünü vermiyor olabilir mi? Grafik ayarlarını düşürerek denemedim öyle mi deneyeyim? Bir de Virtual RAM hatası veriyordu onun için diskten yer açıp Virtual RAM için yer atadım. Artık çökmüyor fakat bundan sonra olmaya başladı gibi geliyor.

i5 9400F, 8 GB 2666MHz, RAM GTX 1660 Ti kullanıyorum, ve oyun HDD'ye kurulu. Oyunda GPU kullanımı %80 civarlarında takılıyor ve şehre gidince %50'lere düşüyor. CPU kullanımı %90'lara çıkıyor bazen ama genel olarak %60 civarlarında, CPU oyunda özellikle kasabalarda ama genel anlamda atla hızlı koşarken falan takılma hissiyatı veriyor. 80 FPS civarı alıyorum, GPU sıcaklığı 80 civarlarında takılıyor fakat arada 84'e çıktığını gördüm acaba GPU ısınmamak için tüm gücünü vermiyor olabilir mi? Grafik ayarlarını düşürerek denemedim öyle mi deneyeyim? Bir de Virtual RAM hatası veriyordu onun için diskten yer açıp Virtual RAM için yer atadım. Artık çökmüyor fakat bundan sonra olmaya başladı gibi geliyor.

Sıcaklık hedefilniz yüksek ihtimalle 83tür (nvidia ekran kartlarının stok ayarı bu diye biliyorum) hocam ekran kartıda dediğiniz gibi gücü kesiyor olabilir bakım yaparsanız sorununuz çözülür yüksek ihtimalle. Ama ekran kartı güç düşürünce CPU kullanımı artar mı o konu hakkında yorum yapamam öyle bir sıkıntı hiç yaşamadım. O takılma hissiyatı düşündüğüm gibiyse RDR2 şehirlerde ve at sürerken Vulkan'da bende de aynı hissiyatı veriyordu.

Sıcaklık hedefilniz yüksek ihtimalle 83tür (NVIDIA ekran kartlarının stok ayarı bu diye biliyorum) hocam ekran kartıda dediğiniz gibi gücü kesiyor olabilir bakım yaparsanız sorununuz çözülür yüksek ihtimalle. Ama ekran kartı güç düşürünce CPU kullanımı artar mı o konu hakkında yorum yapamam öyle bir sıkıntı hiç yaşamadım. O takılma hissiyatı düşündüğüm gibiyse RDR2 şehirlerde ve at sürerken Vulkan'da bende de aynı hissiyatı veriyordu.

Hocam en düşüğe aldım GPU 60-65 dereceye kadar çıktı ve %40 50 falan kullanılıyordu FPS 50 60 civarıydı %90-99 CPU kullanımı vardı bence ekran kartı kendini yavaşlatmıyor darboğaz olduğunu da sanmıyorum çünkü işlemcim GPU'yu besler ve sadece RDR2 de problem var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı