i5-9400F ve GTX 1660 Ti Sistem Toplama

• Intel ı5 9400F
  • ASUS TUF B360M PLUS anakart
  • ASUS ROG STRIX GTX 1660 Ti
  • Crucial 2666 MHz 2X8 RAM
  • Corsair VS650 80+ PSU
  • 1 TB WD Blue 7200RPM HDD
  • 120 GB SSD
Arkadaşlar R5 2600'lu sistemden bu sisteme geçmeyi düşünüyorum. Açıkçası AMD ile çok uğraştım ve artık Intel düşünüyorum. Sizce bu sistem nasıl? İlerde ekran kartını 2060-2070 ile değiştirirsem çok darboğaz yaşar mıyım? Stutter vs sorunlar yaşar mıyım? Zira mevcut işlemcimi stutter yüzünden değiştiriyorum. Mevcut sistemimde değiştireceğim parçalar işlemci, anakart ve ekran kartı. Diğer parçalar hazır. Önerilerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeniz nedir? Şartlarınız el veriyorsa z serisi bir anakart ve i5 9600k (yada 9600kf) ikilisini tercih etmenizi tavsiye ederim çünkü 5.0 ghz seviyesine kolaylıkla ulaşabilen, potansiyeli yüksek bir işlemci. İleride yapacağınız bir ekran kartı yükseltmesi ile de sorunsuzca kullanmaya devam edebilirsiniz.

Bütçeniz nedir? Şartlarınız el veriyorsa z serisi bir anakart ve i5 9600k (yada 9600kf) ikilisini tercih etmenizi tavsiye ederim çünkü 5.0 ghz seviyesine kolaylıkla ulaşabilen, potansiyeli yüksek bir işlemci.
İşlemci, anakart ve ekran kartı için yaklaşık 4300 lira gibi bir bütçem var. Elimdeki işlemci ve anakartı satarsam bütçemi yükseltebilirim ancak onlarda ne zaman satılır bilmiyorum. Yani yaklaşık şu anda 4300 lira civarı.

İşlemci, anakart ve ekran kartı için yaklaşık 4300 lira gibi bir bütçem var.
O zaman k serisi işlemci ve z serisi anakart seçimi bütçeyi aşacaktır. İşlemci tarafında 9400f tercih edip, ekran kartı tarafında Msi 1660ti gaming x 6 modelini tercih etmenizi tavsiye ederim. Gerçekten çok etkili bir soğutma bloğu mevcut ve fan tasarımından ötürü kart uzun süre sessiz ve düşük sıcaklıkta çalışıyor. Görüntü olarak da çok daha şık bir kart. İndirime girdiği gibi satın almayı bekliyorum
Ekran kartına buradan bakabilirsiniz.

Sizce bu sistem bana stutter veya 2060-2070 gibi kartlarda çok darboğaz yaşatır mı?

Valla dostum AMD ve RTX 2070 ve 2060'da o kadar sorun yaşadım ki artık bıktım. Umarım bu sistem bana yine problem çıkarmaz.
Maalesef benzer problemlerle bir çok insan karşılaşıyor forumda. İntel tabanlı sistem amd sistemlere nazaran ekstra maliyetli olsa da uzun kullanımda daha sorunsuz olduğundan mantıklı bi yatırım olduğunu görüyorum. İlk postunuzda belirttiğiniz 1660ti mı yoksa 20x serisi bir kart mı tercih edeceksiniz?
Sistemde kullanılacak kasayı belirtmemişsiniz, fakat hava akışı konusunda çok sıkıntılı bir kasanız yoksa stok soğutucu işinizi görecektir. K serisi tercihte bulunursanız ekstra soğutma maliyetini de göz önünde bulundurmayı unutmayın

Şu anda bu sisteme 1660 Ti alacağım ve ilerde RTX serisine geçeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…