i5 9400F ve GTX 1660 Yüksek sıcaklık

Öncelikle herkesten özür dilerim hesabım kısıtlanmıştı, cevaplayamadım.
CPU ve GPU ikisi de mi ısınıyor acaba?
CPU ısınıyor oyun oynarken sıcaktan dolayı oyunum donuyor.
Öncelikle sıcaklık değerlerinizi kasa modelinizi paylaşabilir misiniz?
Xigmatek Sirocon 3 kasamın modeli. Sıcaklık değerlerine gelince, ekran kartı en yüksek 65 derece oluyor. İşlemciyi ölçmedim. Bence işlemciden oyunum donuyor.
Ekran kartının ısındığını düşünmüyorum. Kasanın önü açık mı hava alacak bir yeri var mı ? Sıcak dediğiniz değerler kaç derece?
Ekran kartında ciddi bir ısınma yok ama işlemci çok ısınıyor. Isıdan dolayı oyunum kasıyor.
Öncelikle işlemci soğutucu tarafında Intel stok soğutucu kullanıyorsan kule tipi bir soğutucu ile değiştir. Ekran kartının fanlarınıda MSI Afterburner üzerinde fan hızını 80-85 yap.
150 TL bütçem var. Hangi soğutucuyu tavsiye edersiniz ?
Ekran kartının ısındığını düşünmüyorum. Kasanın önü açık mı hava alacak bir yeri var mı ? Sıcak dediğiniz değerler kaç derece?
Ön sol ve ön alt kısımda 1 cm kalınlığında ızgara var.

Son düzenleme:
Hocam ben de aynı işlemciyi yeni aldım(Vatan'dan hazır sistem), çok araştırarak aldım ve kesinlikle ısınan bir işlemci değil. AIDA64 programı ile hem işlemci hem ekran kartınızın sıcaklığını kontrol edin. Isınıyor dediğiniz kaç dereceye çıkıyor? Stok fan kaç RPM'de dönüyor? Belki de macunda veya montajında bir sıkıntı var. Soğutucuyu değiştirerek sorunu halının altına doğru süpürmüş olmayın, boşuna da masraf yapmayın. Hem kendim test ettim hem de araştırdım stok soğutucu işlemciyi soğutmak için yeterli. Referans olsun diye kendi değerlerimi atayım, 1.5 saat CSGO oynadım ve değerler en yüksek bunu gördü. Dediğim gibi başka bir sorun varsa onu çözmeye çalışın, belki de kasanın önü mesh olmadığı için yeterli havayı alamıyor o yüzden sıkıntı yaşıyorsunuz. O zaman kule tipi soğutucu almak mantıklı olacaktır.

1591616393307.png

Xigmatek Sirocon 3 kasamın modeli. Sıcaklık değerlerine gelince, ekran kartı en yüksek 65 derece oluyor. İşlemciyi ölçmedim. Bence işlemciden oyunum donuyor.

Ekran kartında ciddi bir ısınma yok ama işlemci çok ısınıyor. Isıdan dolayı oyunum kasıyor.

Hala işlemcinizin sıcaklığını yazmamışsınız.

Sisteminizde ısınma var mı yok mu anlamak için lütfen MSI Afterterburner ile yarım saat oyun oynadıktan sonra oyun içerisindeki işlemci ve ekran kartınızın sıcak değerlerinin ekran görüntüsünü atın.

Dark FREEZER x94rd alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı