i5 9400F ve RTX 2060 sistem tavsiyeleriniz nedir?

lustylover

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Şöyle bir sistem toplayacağım, siz değerli üyelerin de tavsiyelerini almak isterim:
Oyun performans / fiyat dengesi nasıl olur, overclock olayına girmek istemiyorum.
  • Corsair Carbide serisi Spec-Delta RGB tempered glass 550W 80+ USB 3.0 mid Tower kasa.
  • ASUS ROG STRIX B365-G GAMING 2666MHz DDR4 soket 1151 M.2 HDMI DVI mATX anakart.
  • Intel Core i5 9400F 3GHz 9MB önbellek 6 çekirdek 1151 14NM işlemci.
  • ASUS ROG STRIX GeForce RTX 2060 OC 6 GB GDDR6 192 Bit ekran kartı
  • AOC C27g1 27" 144Hz 1MS FreeSync flicker-Free VA wled Full HD 1800R curved Gaming monitör.
  • Adata XPG SX8200 PRO ASX8200PNP-512GT-c 512 GB 3500/2300MB/s PCI-e gen3x4 M.2 SSD disk.
  • team t-force vulcan Z 16 GB (2x8GB) DDR4 2666MHz.

Yanlış Bilgilendirme
Hocam öncelikle RTX 2060 güçlü bir ekran kartı fakat o fiyata ben RX5700 aldım. İşlemci olarak darboğaz yapar ve ben RX 5700 ile R5 3600 kullanıyorum. RTX 2070 ile kapışacak bir ekran kartı, i5 9400 F daha düşük ekran kartları için tasarlanmış bir işlemcidir. Size tavsiyem 3. Nesil AMD destekli bir anakart alınız ve yanına RX 5700, Ryzen 5 3600 alarak çok daha ucuza çok daha iyi performans alabilirsiniz. Size anakart önerim ASUS TUF B450 GAMİNG PRO, Ram olarak 2x8 GB Dual ram en iyi seçenektir, umarım yardımcı olabilmişimdir, kolay gelsin.

Son düzenleyen: Moderatör:

İşlemci olarak ne yönde darboğaz yapar ? Benchmark sitelerinde ve forumlarda da gayet uyumlu ve performanslı çalıştığına yönelik haberler okudum.

Darboğaz yapması söz konusu değil 2070 e kadar i5-9400F darboğaz yapmaz.
Sistem gayet güzel kasa için bütçenizi belirtirseniz belki daha iyisi toplanabilir.

Hocam ben PC toplarken darboğaz yapar diye bin kere söylediler.
Sistem gayet güzel kasa için bütçenizi belirtirseniz belki daha iyisi toplanabilir.

Hangi fanboy darboğaz yapar dedi sana ?

Bu video yu inceleme bakalım darboğaz görüyormusun ?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kim dedi gerçekten? Diyen kişiyi raporlayın.
Sistem güzel olmuş. Toplam ne kadar ediyor bu parçalar ile?

Teşekkür ederim ) Siz kasa için orta segment ne önerirdiniz? Ben BlackFriday indirimi ile kasa ve ekran kartımı almıştım. Kasada 550W +80 PSU ile geliyor, umarım yeterli olur

Teşekkür ederim ) Siz kasa için orta segment ne önerirdiniz? Ben BlackFriday indirimi ile kasa ve ekran kartımı almıştım. Kasada 550W +80 PSU ile geliyor, umarım yeterli olur
Yeterli olur. 500W ile kullananlar dahi vardı. 550W gayet yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…