i5-9400F ve RTX 2060 Sistemde Oyun ve Yayın Açılır mı?

Açılır tabi ancak sürekli olarak yayın açma durumunuz olacaksa i5 9400f yerine ryzen işlemciye yönelmeniz biraz daha iyi olabilir

Açılır tabi ancak sürekli olarak yayın açma durumunuz olacaksa i5 9400f yerine ryzen işlemciye yönelmeniz biraz daha iyi olabilir
Mesela rtx 2060 gibi bir videokartla ryzenin hangi anakarti daha olumlu olur ?

Ryzen işlemcilere göre tek çekirdek performansı daha iyi bu yüzden daha fazla kullanıyor. Yinede ucunda kurtarır düşünüyorum

B450 - max modeli 3. nesil işlemciler için uygun. B350-A320 veya B450 modelleri bios güncellemesi gerekir.

3600 hem tekli çekirdek olarak daha iyi hem de çoklu çekirdek olarak çok çok daha iyi. Yayın + oyun oynarken 9400F'de ekstra thread olmadığı için boğulacak ve performansınızı etkileyecek fakat Ryzen 5 3600'de 12 thread olduğu için yayın yaparken oyundaki FPS'iniz çok daha stabil olacaktır.
Bir de MSI B450 Gaming Plus MAX veya B450 Tomahawk MAX anakart alırsanız BIOS updatesiz sistemi açabilirsiniz. 2060 ile de süper olur. Aynı zamanda RAM'leri 3200 veya 3600 alırsanız daha iyi olur. Intel'in B anakartları gibi 2666 sınırlaması yok ayrıca Ryzen'larda RAM MHz'si Intel'e göre biraz daha önemli bilginiz olsun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben belirttim ama neyse

Sıkıntı şu ki benim bütçem böyle bir şeye yetiyor ve dediğiniz gibi anakartı ve ramı daha da artırırsam o kadar fiyatdakı bir pcyi toplayamam. Ama yinede teşekkürler yorumunuz için
@Rjeko masraf yapmadan önce yayın açmayı dene. Denemek bedava...
Elimde şu an ne yayın açıcak nede oyun oynuyacak pc yok malesef )
Teşekkür ederim yardımınız için . Eğer sizin dediğiniz bir sistemde pc toplarsam mutlaka buraya atacağım ve görüşlerinizi bekliyor olacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…