i5 9400F ve RTX 2060S sistem alınır mı?

yata35

Centipat
Herkese merhaba,

Elimde aşağıda linkini gönderdiğim cihaz var. Ancak oyunlarda istediğim performansı bir türlü alamıyorum. Örneğin GTA 5 oynarken FPS düşüş problemi yaşıyorum. RDR2 oynamak istiyorum fakat hangi ayarlarda nasıl oynayabilirim büyük soru işareti benim için. Bu sebeplerden dolayı elimden çıkartıp bir kasa almaya karar verme aşamasındayım :) tahmini olarak alabileceğim kasaları da hazır sistem olarak aşağıya link bıraktım. Konu hakkında sorularım ise;
1) Sizce laptopu elimden çıkartıp kasa almak mantıklı mı? Performans açısından buna değer mi?
2) Kasa için verebileceğin tavsiyeler nelerdir? Online oyun oynamam. Tamamen hikaye tabanlı oyunlar oynuyorum. Monitör düşünmüyorum şu an TV ile idare edebilirim diye düşünüyorum.

Şimdiden herkese teşekkürler.

Elimde olan cihaz;

Almayı düşündüğüm kasa;

Son düzenleyen: Moderatör:
Vatan hazır sistemlerde dediğiniz gibi bulamadım. Sihirbaza girdiğimde işlemci değişince otomatik olarak ana kartta değişiyor. Hangi parçaları birleştirmem gerekiyor yardımcı olabilir misiniz bu konuda?

R5 2600 kullanıyorum AC Odyssey, Watch Dogs 2 gibi oyunlarda sürekli drop giriyor. Tavsiye etmiyorum.

Sizce laptopu elimden çıkartıp kasa almak mantıklı mı? Performans açısından buna değer mi?
Kesinlikle değer, ayrıca masaüstü sistemler dizüstü sistemlere göre daha ucuz oluyor. Baktığınız sistem güzel ancak bütçe belirtirseniz bugünün piyasasına göre yorum yapmak daha kolay olur.

Toplamak istediğiniz sistemin işlemci ve ekran kartını YouTube'a yazarsanız karşınıza oyun testleri çıkacaktır. Kafanızda fikir oluşması açısından yardımcı olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kesinlikle değer, ayrıca masaüstü sistemler dizüstü sistemlere göre daha ucuz oluyor. Baktığınız sistem güzel ancak bütçe belirtirseniz bugünün piyasasına göre yorum yapmak daha kolay olur.

Toplamak istediğiniz sistemin işlemci ve ekran kartını YouTube'a yazarsanız karşınıza oyun testleri çıkacaktır. Kafanızda fikir oluşması açısından yardımcı olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Maksimum 7500 TL bütçem var :)

Maksimum 7500 TL bütçem var. :)

RX 5700XT'li ya da NVIDIA istiyorum diyorsanız RTX 2060 SUPER'li sistem öneririm. İkisi de aşağı yukarı aynı performansta olan kartlar. Çoğu yerde stok sorunlarından dolayı RTX ekran kartları daha pahalı oluyor.

Örnek sistemler:
Sizin yerinizde olsam 2. attığım sistemdeki işlemciyi Ryzen 5 3600 yapardım ve yanına da 1-2 TB HDD ekleyip o sistemi alırdım. Fiyatı rakiplerine göre uygun.

RX 5700XT'li ya da NVIDIA istiyorum diyorsanız RTX 2060 Super'li sistem öneririm. İkisi de aşağı yukarı aynı performansta olan kartlar. Çoğu yerde stok sorunlarından dolayı RTX ekran kartları daha pahalı oluyor.

Örnek sistemler:
Sizin yerinizde olsam 2. attığım sistemdeki işlemciyi Ryzen 5 3600 yapardım ve yanına da 1-2 TB HDD ekleyip o sistemi alırdım. Fiyatı rakiplerine göre uygun.

Nedenini bilmiyorum ama ekran kartın NVIDIA istiyorum. Daha güvenilir ve kaliteli geliyor nedense. Peki NVIDIA ekran kartında ASUS, MSI falan bir şey fark ediyor mu?
Bir de İtopya çok şikayet alıyor hele ki bu süreçte. Vatan'da yaptırıp elden teslim almak için ilk mesajımda ki sisteme ne diyorsunuz attıklarınız ile kıyaslanırsa?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı