i5 9400F ve RTX 2070 darboğaz yapar mı

Altay10

Kilopat
Daha fazla  
Geçen hafta bilgisayar topladim ve CS:GO oynarken ne zaman alt taba insem lobide 115 FPS'den bir anda 20 FPS'ye dusuyor ve oyundayken de 180 200 FPS'den bir anda 19 FPS'ye dusuyor bu anormal bir durum mu sorun islemciden dolayi mi? GTA'da da durum boyler oyun da alt tabda olmasa bile bir anda 140 FPS'den 70'e dusuyor

Kaç GB RAM kullanıyorsunuz? Genelde bu FPS düşmeleri ile RAM yetersizliği doğru orantılı. Ve MSI Afterburner gibi herhangi bir programla işlemci, ekran kartı değerlerinizi atarsanız anlayabiliriz.

Geçen hafta bilgisayar topladim ve CS:GO oynarken ne zaman alt taba insem lobide 115 FPS'den bir anda 20 FPS'ye dusuyor ve oyundayken de 180 200 FPS'den bir anda 19 FPS'ye dusuyor bu anormal bir durum mu sorun islemciden dolayi mi? GTA'da da durum boyler oyun da alt tabda olmasa bile bir anda 140 FPS'den 70'e dusuyor
Dual channel kullanmıyorsanız sorunun nedeni bu olabilir.

Tek 16 gb Corsair'in ramlerini kullaniyorum. Sistemimin özellikleri :İşlemci : intel i5 9400f , Ekran kartı :msi rtx 2070 gaming z , Anakart : asus rog strix z390- e gaming , Ram: Corsair'in 16 gb 3000 mhz ( 1 × 16 ) Ram , Ssd crucial 480 gb ,Kasa cooler master lite 5 600w. Acaba yanina tek 8 gb ram alsam başka markanın sorun çözülürmü acaba ?

Ram yetersizliği ya da işlemci. İşlemci kullanımı oyunlarda yüzde kaç bakmanız lazım yada fotoğraflarını, videosunu atmanız lazım. Ramde tek slot 8 gb ise dual channel 2*8 yaparsanız faydasını görürsünüz.

Öncelikle islemci yüzde kaç kullanıyo nerden bakılıyo bilmiyorum . Şuan şehir dışındayım da yarın dönücem yarın nasıl işlemcinin resmi atılıyosa yarın atsam olurmu ? Ama biliyorum ki cs de rekabetçi atarken Ekran kartı'nın fanları dönmüyor nedendir bilmiyorum .

Öncelikle islemci yüzde kaç kullanıyo nerden bakılıyo bilmiyorum . Şuan şehir dışındayım da yarın dönücem yarın nasıl işlemcinin resmi atılıyosa yarın atsam olurmu ? Ama biliyorum ki cs de rekabetçi atarken Ekran kartı'nın fanları dönmüyor nedendir bilmiyorum .
Afterburner indir ve video daki ayarları yap

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı