i5 9400F ve RTX4070 sistemde LoL takılıyor

İşletim sistemi
Windows 11

Kirman080

Hectopat
RAM
16 GB
Ekran kartı
RTX 4070
Anakart
H310m
İşlemci
i5 9400f
Merhaba. League of Legends oynarken 170 FPS üstü alıyorum. Oyun sırasında anlık donmalar oluyor ortalama 5 sn sürüyor. Donma esnasında oyundaki imleci hareket ettirebiliyorum. Bu sorun oyun sırasında çok oluyor aynı zamanda da Discord gibi uygulamalar kullanırken de bu sorunu yaşıyorum. Alakasız bir şekilde Alt+Tab atarken veya mouse imlecini hareket ettirebiliyorum.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer bütçeniz yoksa i7 9700K eğer varsa 4070 saklayıp yeni bir sistem toplamasını öneririm.

Arkadaşlar tamam işlemciyle ekran kartı aynı güçte değil darboğaz büyük oyunlarda gözle görülür fark edilir ama konu sahibi LoL'den bahsetmiş, lolde işlemci ve ekran kartı %15 - %20 falan kullanıyor . Discord'da bile sorun yaşadığını falan söylemiş, ya ne ilginç insanlarsınız. Darboğaz dediğiniz şey yükteyken belli olur, böyle hafif işlemlerde konu sahibinin dediği gibi bir arıza varsa daha derin bir mesele olabilir.

Uyumlu bileşenlerde bile oldukça az tüketime sahip yani bir nevi yapay bir darboğaz oluşturan oyunda halihazırda darboğaz olan sistemde büyük oyunlardan daha fazla gözle görülür bir darboğaz etkisi olur. Darboğaza meyilli sistemlerin çoğu GTA, RDR2 gibi oyunlardan ziyade LoL, Valorant ve CS:GO gibi oyunlarda sorun yaratırdı çünkü FPS değerleri çok daha yüksek ve buna paralel olarak düşüşlerde fazla, oyunu 60 FPS-120 FPS gibi bir değere kitlerse sorun yaşamayacaktır.

Aynı sorunu ben de yaşıyorum hızlıca Alt Tab atmak zorunda kalıyorum yoksa düzelmiyor var mı çözümünü bilen?

@basimAC SSD:500 GB + HDD:1 TB PSU: 800W

Sisteminizde darboğaz var. İşlemci yükseltmelisiniz.
Hocam sadece oyunlarda olan bir şey değil ama.

i5 9400F için RTX 4070 birkaç gömlek yukarıda bir ekran kartı hocam, özellikle LoL gibi bir oyunda sorun yaratması gayet doğal.
Darboğazlık bir problem olduğunu düşünmüyorum. Her hangi bir uygulamada da bu sorunu yaşıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…