Merhaba. League of Legends oynarken 170 FPS üstü alıyorum. Oyun sırasında anlık donmalar oluyor ortalama 5 sn sürüyor. Donma esnasında oyundaki imleci hareket ettirebiliyorum. Bu sorun oyun sırasında çok oluyor aynı zamanda da Discord gibi uygulamalar kullanırken de bu sorunu yaşıyorum. Alakasız bir şekilde Alt+Tab atarken veya mouse imlecini hareket ettirebiliyorum.
Arkadaşlar tamam işlemciyle ekran kartı aynı güçte değil darboğaz büyük oyunlarda gözle görülür fark edilir ama konu sahibi LoL'den bahsetmiş, lolde işlemci ve ekran kartı %15 - %20 falan kullanıyor . Discord'da bile sorun yaşadığını falan söylemiş, ya ne ilginç insanlarsınız. Darboğaz dediğiniz şey yükteyken belli olur, böyle hafif işlemlerde konu sahibinin dediği gibi bir arıza varsa daha derin bir mesele olabilir.
Arkadaşlar tamam işlemciyle ekran kartı aynı güçte değil darboğaz büyük oyunlarda gözle görülür fark edilir ama konu sahibi LoL'den bahsetmiş, LoL'de işlemci ve ekran kartı %15 - %20 falan kullanıyor
Uyumlu bileşenlerde bile oldukça az tüketime sahip yani bir nevi yapay bir darboğaz oluşturan oyunda halihazırda darboğaz olan sistemde büyük oyunlardan daha fazla gözle görülür bir darboğaz etkisi olur. Darboğaza meyilli sistemlerin çoğu GTA, RDR2 gibi oyunlardan ziyade LoL, Valorant ve CS:GO gibi oyunlarda sorun yaratırdı çünkü FPS değerleri çok daha yüksek ve buna paralel olarak düşüşlerde fazla, oyunu 60 FPS-120 FPS gibi bir değere kitlerse sorun yaşamayacaktır.
Merhaba. League of Legends oynarken 170 FPS üstü alıyorum. Oyun sırasında anlık donmalar oluyor ortalama 5 sn sürüyor. Donma esnasında oyundaki imleci hareket ettirebiliyorum. Bu sorun oyun sırasında çok oluyor aynı zamanda da Discord gibi uygulamalar kullanırken de bu sorunu yaşıyorum. Alakasız bir şekilde Alt+Tab atarken veya mouse imlecini hareket ettirebiliyorum.