i5 9400F vs i5 10400F

@Teacher80
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Eğer Thread ile etkisi veya herhangi bir fark yaratmıyor olsa idi aralarında FPS farkı olmazdı diye düşünüyorum. Yük ekran kartına binse bile işlemcinin belli yükü kaldırması lazım.

Hocam hafif bir darboğaz var görüyor musunuz (R5 3600 %90 9400F 75 civarı geziniyor.) Odyssey'de? İşte bu 6C/6T dezavantajı. AAA oyunlarda hissedilmeye başlanıyor darboğaz, bu beni oldukça korkutuyor.

Farklı işlemcilerin mimarisi farklı olduğundan doğrudan SMT veya Thread karşılaştırması yapamazsın. Attığım videolarda aynı işlemcinin SMT açık ve kapalı testleridir. Aynı işlemci, SMT dışında değişken yok. Lütfen bu tür karşılaştırmalarda elma ile armutu karşılaştırarak bak bunda SMT açık daha fazla FPS veriyor diyerek SMT açık daha iyi performans veriyor demiyorsundur. Aynı işlemcinin SMT açık ve kapalı karşılaştırmasına bakacaksın.
Hocam hafif bir darboğaz var görüyor musunuz (R5 3600 %90 9400F 75 civarı geziniyor.) Odyssey'de? İşte bu 6C/6T dezavantajı. AAA oyunlarda hissedilmeye başlanıyor darboğaz, bu beni oldukça korkutuyor.
Teste dikkatli bakarsan tüm işlemcili sistemlerde ekran kartı darboğazı var. SMT'ler bir işe yaramıyor, ekran kartı darboğazını kurtarmamış, öylece uyuyorlar. Oddysey testinde belirleyici unsur SMT'ler değil işlemcimin mimarisi ile gelen çekirdek performansı ve aynı mimaride olanlar arasında frekansı yüksek olanın döngü başına daha fazla performans vermesi.
9400F'i bu testte geride bırakan unsur SMT veya hyperthreade sahip olup olmaması değil mimarisi ve tek çekirdek performansı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…