i5 9400F vs R5 1600 AF

Th3_Th13f

Hectopat
Daha fazla  
Konu çok standart gelebilir ama bu başlıkta her yönüyle ele almak istiyorum. Bu ikisinden birini tercih etmek üzereyim. Profesyonel olarak uçuş simulatorleri ile uğraşıyorum (DCX, XPlane11). Intel 1050 TL, Ryzen 900 TL. Siz olsanız hangisini alırdınız, neden alırdınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek çekirdekte ve oyun performansında 9400F. Çoklu çekirdekte ve renderda 1600AF.

i5 9400F 6 Core 6 thread
R5 1600 AF 6 Core 12 thread
1600 AF daha çok işinizi görür.

1600 AF overclock ve çok çekirdekli işlem açısından önümüzdeki birkaç yıl sizi daha kârlı götürür. Eğer düşünürseniz 14 Nisan tarihinde aldığım ve şu an boşta duran Ryzen 1600 AF işlemcimi satıyorum. Fiyat 670 TL, düşürseniz iletişime geçebilirsiniz. Değiştirme sebebim elime bedelsiz gelen R7 2700X işlemciye geçmek istemem. Almak isterseniz her testi yapar, görüntüler size atarım.

İkisi yerine 3300X tercih edilmeli. Hem platform olarak avantajlı, hem de o iki işlemciden güçlü oyun konusunda. Fiyatı da o civarlarda olur muhtemelen.

Çoklu çekirdek performansında da bayağı yakın o iki işlemciye. Çekirdek avantajları var sadece. Çekirdek isteyen uygulamalarda bir tık üstü olur o kadar. Çok büyük farklar olmaz. Bu oyun için değil, iş ve render için diyorum. Karışmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…