i5 9400F vs R5 2600 Hazır Sistem

Hakan 01

Megapat
Makaleler
1
Yer
Adana
Son düzenleyen: Moderatör:
R5 2600'lü bilgisayar kesinlikle daha iyi. Kasa ve PSU konusunda da diğer sistemin çok ilerisinde. Kesinlikle rampage, everest vb tercih etmeyin. RAM takviyesi yapabiliyorsanız alır almaz, bütçeniz yetmiyorsa ileride yaparsınız.

R5 2600'lü bilgisayar kesinlikle daha iyi. Kasa ve PSU konusunda da diğer sistemin çok ilerisinde. Kesinlikle rampage, everest vb tercih etmeyin. RAM takviyesi yapabiliyorsanız alır almaz, bütçeniz yetmiyorsa ileride yaparsınız.

Kasa pek önemli değil aslında benim için. Yalnız, güç kaynağı konusunda hassas davranmaya çalışıyorum.
Klavye ve fare ihtiyacınız varmı?
Bana intel sistem daha uygun geldi. Sonuçta 500gb SSD var birinde digerinde 1tb HDD. Ve AMD olan klavye ve fare seti ile tiyatı şişmiş.

Fare var ama klavye yok maalesef. Bu arada klavye ve fare fiyata dahil değil. Onları da ekleyince 475 lira fark çıkıyor.

Kasa pek önemli değil aslında benim için. Yalnız, güç kaynağı konusunda hassas davranmaya çalışıyorum.
İnteli daha çok seven biri olarak AMD'li sistemi önermemin sebebi de bu zaten. Genelde kasaların içinden çıkan güç kaynakları pek kaliteli olmaz, marka rampage olunca kesinlikle güvenilmez hale geliyor.

Ben dahil zannetmiştim. Yine pahali gibi geldi bana. Cünkü iki işlemci arasındaki fiyat farkına ufak bir destek ile kaliteli PSU alınır. Ve SSD olan daha ucuz nasıl oluyor anlamadım.
Bu arada everest güç kaynakları sahte 80+ sertifikalı değiller. 80+.org sayfasında görünüyorlar. Kendim daha düşük güçlerde everest güç kaynağı kullandığım oldu elimde yanan, patlayan, zarar gören sistem olmadı. Biraz önyargı var bu güç kaynaklarına karşı. Ben kasasını aldım memnun kaldım açıkçası.

Bu daha mantıklı.
Şahsen denemedim ama bu SSD ile ilgili ısınma şikayetleri gördüm.
Kasa da ön tarafı mesh olmayan model ise o da başka bir ısınma sorunu olan bileşen.
Bu arada vatan bilgisyar ve hazır kasa konusunda ısrarcı değilseniz istediğiniz parçaları ayrı ayrı alırsanız daha iyi olabilir.

Bu daha mantıklı.
Şahsen denemedim ama bu SSD ile ilgili ısınma şikayetleri gördüm.
Kasa da ön tarafı mesh olmayan model ise o da başka bir ısınma sorunu olan bileşen.
Bu arada vatan bilgisyar ve hazır kasa konusunda ısrarcı değilseniz istediğiniz parçaları ayrı ayrı alırsanız daha iyi olabilir.

Genel olarak bir çok siteye baktım. 4.200 Liraya aynı özelliklere sahip bilgisayar toplamak mümkün. 255 Lira farkla direkt mağazadan alıp gelmek daha cazip geliyor bana açıkçası. Yine de önerilere açığım tabi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı