Arkadaşlar aşağıda fotoğraftaki gibi bir sistem almayı düşünüyorum benzer sistemler alan arkadaşlar fikirlerini açıklayabilir mi? Şimdi sorular şunlar:
1-i5 9400F gibi bir şey mi seçmeliyim Ryzen 5 2600x mi? OC'dan zerre anlamam yapsam bile internetten bakarak yaparım büyük olasılıkla stock olarak yanında gelen fanı kullanacağım işlemcilerle. Nasıl bir seçim olmalı sizce neden?
2- Bu tip bir sistem ile darboğaz 1080p 1ms 144 Hz monitör almayı düşünüyorum yani darboğaz yaşar mıyı? Oyun deneyimimi maksimumda tutmak için ne yapabilirim 144FPS alarak monitörün hakkını nasıl verebilirim?
3-Darboğaz oluyor ise ki bazı Youtube videolarında belirli oranlarda görünmekteydi testlerde. Bu durum nasıl düzeltilebilir?
4- 8000TL-9000TL(9 sadece çok gerekliyse harcayacağım bir şey çünkü bütçemi çok zorlamış olacağım yani ne kadar az ve öz performans o kadar iyi) daha iyi bir sistem toplanır ise bu ne olurdu? Sadece VATAN Bilgisayar alışverişi yapabilirim diğer sitelerin daha iyi fiyat verdiğinin farkındayım ön yargılı bir ailem var ikna edilemez maalesef söylemeyin. Sistem şu şekilde:
Monitör TN panel yanlış bilmiyorsam, onun yerine VA panel bir monitör ile değiştirilse daha iyi olur. Ayrıca SSD eklenmeli sisteme o bütçeye çıkıpta SSD'siz sistem saçma olur. ROG Strix 2060'a o parayı vermek bence aşırı gereksiz, Vatan fiyatlarını bilmiyorum fakat daha ucuz bir model varsa o da alınabilir. PSU sanırım kasanın içinde, genelde kasayla gelen PSU'lar pek iyi olmuyor. İmkan varsa PSU ile kasayı ayrı ayrı almanız daha iyi olur. Onun dışında sistem gayet güzel.
@Vascmonitör bu SSD zaten var 240 GB bende onu ekliyicem merak etme + monitör tavsiyen değişmesi gerekiyor ise aynı miktara dediğin neyse onu yazabilirsin link olarak şimdi almaya gidiyorum çünkü kasa bu , Ramlerde bunlar son olarakda rog strix en hız aşırtılmış ve soğutması iyi olduğunu bildiğim için alıyorum ondan dolayı seçiyorum yoksa msi olan bunu alma taraftarıyım... fikrini acil belirtip link verirsen sevinirim çünkü 1-2 saate almaya gidicem
Msi modelini 4 gün önce aldım. 2600lı sistem kullandım. Keşke 14-17 şubat indiriminde alsaydın. 2600 liraya almıştım Rtx 2060'ı. 1080p de oynuyacaksan 9400f almalısın. Ben daha sonra 2K monitöre geçeceğim için sorun yapmayım Ryzen 5 2600 aldım. Ekran kartı hariç hepsini ordan topla, ekran kartını internetten söylemelisin.
@sarahsoles stream + oyun hocam ama Over Clockdan zerre anlamıyorum dediğim gibi + stock fan kullanacağım... ryzende sektör hatası ve aşırı ısınma başlıyor diyorlar doğrumudur bu arada 2-3 ay sonra doğru ise dediin işlemci için hangi anakart f/p onun linkini atar mısın?
Yayın yapacaksan kesinlikle 2600 almalısın. Senin yerinde olsam RX 590 yanında 2700x alırdım. Tabiki bu ne kadar yüksek bitrate'te yayın yapacağına göre değişir.
@Vascmonitör bu SSD zaten var 240 GB bende onu ekliyicem merak etme + monitör tavsiyen değişmesi gerekiyor ise aynı miktara dediğin neyse onu yazabilirsin link olarak şimdi almaya gidiyorum çünkü kasa bu , Ramlerde bunlar son olarakda rog strix en hız aşırtılmış ve soğutması iyi olduğunu bildiğim için alıyorum ondan dolayı seçiyorum yoksa msi olan bunu alma taraftarıyım... fikrini acil belirtip link verirsen sevinirim çünkü 1-2 saate almaya gidicem
Samsung 23,5" lc24fg73fqmxuf curved monitör fiyatı, teknik özellikleri, modelleri. Samsung 23,5" lc24fg73fqmxuf curved monitör uygun fiyatlarla sadece Vatan Bilgisayar'da. Satın Al.
www.vatanbilgisayar.com
Eğer bütçe varsa Samsung olanı almanı öneririm. Ben ekran kartında fiyat yüzünden o şekilde söylemiştim MSI olanı da o civardaymış az daha verip ROG alınması daha iyi sizin için.