i5 9400F vs Ryzen 5 3600

Bütçe
6000-6500 ₺
Ellerine sağlık hocam. M2 SSD bence SSD den daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Anakart tercihinizi beğendim gerçekten. Fakat fiyata klavye ve mouse da ekleyince 6734 yapıyor. 6400 den fazla ödeyeceğini sanmıyorum. Bu sistem için bütçemi 300-400 lira aşar mıyım? Kesinlikle.

Eğer render veya yayın yapılmayacaksa M2 SSD nin oyunlarda veya diğer işlerde bir artısı olmayacaktır. Hem de daha fazla ısınacaktır. Önermiş olduğum SSD, piyasadaki en uzun ömürlü ve ömrü boyunca minimum performans kaybi yaşayan SSD'dir. Kullanıp şikayetçi olan 1 kişi bile göremezsiniz. Yine de karar sizin.

İşlemci: Ryzen 5 3600: 1.220₺

Anakart:MSI B450 Tomahawk MAX: 927₺

RAM: GSKILL RipjawsV 2x8GB 3200MHz DDR4 CL16: 552₺

SSD: Samsung 860 Evo 500GB : 589₺

Kasa: Powerboost Mesh Kasa 4x12cm RGB Fan Kumandalı: 325₺

PSU: Gigabyte P650B 650W 80+Bronze: 362₺

Ekran kartı: Galax 1660 Super: 1.726₺

Monitör: Lenovo 1ms, 144Hz: 933₺

6.600₺ yaptı. Bütün ekipmanlar özenle seçildi. 200₺ daha bütçe varsa kasayı
ile değiştirmenizi öneririm.
3600’e Tomahawk önerilmesini doğru bulmuyorum, arkadaşın bütçesi düşük ne de olsa. VRM’leri iyi tamam da 3600 dediğiniz işlemcinin OC ile çıkabileceği maksimum değer 4.2GHz. Adam 3900X kullanmayacak sisteminde. Bu işlemciye B450M S2H ile bile rahatça OC yapılır. Güzel sistem olmuş benim önerim Tomahawk yerine daha düşük bütçeli bir anakart alıp kalan parayı kasaya yatırmak. O kasa gitmez bu sisteme.

Eğer render veya yayın yapılmayacaksa M.2 SSD'nin oyunlarda veya diğer işlerde bir artısı olmayacaktır. Hem de daha fazla ısınacaktır. Önermiş olduğum SSD, piyasadaki en uzun ömürlü ve ömrü boyunca minimum performans kaybi yaşayan SSD'dir. Kullanıp şikayetçi olan 1 kişi bile göremezsiniz. Yine de karar sizin.

M.2 ile SSD arasında şöyle bir test yaptım. PUBG'de Ultra'da oyunu açtım. M.2 ile Map'in yüklenme süresinde büyük fark vardı. Okuma yazma hızı büyük oyunlarda fark yaratıyor. Samsung SSD'nin uzun ömürlülüğü konusunda katılıyorum. Test videolarını izledim gerçekten çok uzun ömürlü. Ben SSD'yi programlarım için kullanmayı tercih ediyorum. Tabi ki tercih meselesi.

3600’e Tomahawk önerilmesini doğru bulmuyorum, arkadaşın bütçesi düşük ne de olsa. VRM’leri iyi tamam da 3600 dediğiniz işlemcinin OC ile çıkabileceği maksimum değer 4.2GHz. Adam 3900X kullanmayacak sisteminde. Bu işlemciye B450M S2H ile bile rahatça OC yapılır. Güzel sistem olmuş benim önerim Tomahawk yerine daha düşük bütçeli bir anakart alıp kalan parayı kasaya yatırmak. O kasa gitmez bu sisteme.

Anakart kısmında OC işlemlerine hiç girmeyecektir. İşlemci X serisi olmadığı içinde anakart kısmında haklı olabilirsiniz.

M.2 ile SSD arasında şöyle bir test yaptım. PUBG'de Ultra'da oyunu açtım. M.2 ile Map'in yüklenme süresinde büyük fark vardı. Okuma yazma hızı büyük oyunlarda fark yaratıyor. Samsung SSD'nin uzun ömürlülüğü konusunda katılıyorum. Test videolarını izledim gerçekten çok uzun ömürlü. Ben SSD'yi programlarım için kullanmayı tercih ediyorum. Tabi ki tercih meselesi.

Anakart kısmında OC işlemlerine hiç girmeyecektir. İşlemci X serisi olmadığı içinde anakart kısmında haklı olabilirsiniz.
X serisi olmasına gerek yok OC için. Ryzen’lerde X olmayan işlemcilerde de çarpan kilidi açık. Benim demeye çalıştığım bu anakartın bu işlemciye fazla olduğu. OC işine hiç girmeyecekse B450M S2H falan alsın geçsin zaten.

R5 3600 ve 1660S olan bir sistem dizmenizi öneririm. Sağdaki SS'ten pek bir şey anlamadım. SSD nedir PSU Power Boost ise direk silin zaten. Düzgün bir sistem önerebilirim toplama amacı ve net bütçe belirtirseniz.

Kusura bakmayın hortlatıyorum postu.
3500 civarı sistem arıyorum ben de oyun oynamak için. Bir öneride bulunabilir misiniz?

6000-6500₺ bandında hatırı sayılır amcamızın topladığı sistem çok gereksiz ve saçma.
Net bir şekilde 3 sistem de bu şekilde alınmaz. Sağdakilerin birinde Powerboost PSU var diğerinde Rampage. 6500 lirayı yazık etmekten başka bir şey değil.

Hatırı sayılır amcamız
  • 2400Mhz RAM kullanmış, şu an yeni bir sistemde kesinlikle 3000+Mhz ram alınmalı.
  • 6500₺ bütçede, 1650S ekran kartı önermiş ve Asus'un en kötü soğutma performansı olan modelden.
  • SSD patriot, Anakart en giriş seviye.
Diğer sistemlerin kasa, PSU ve SSD'leri değişmeli.
Değiştirince Ryzen 5 3600'lü olan alınabilir.

Sadece bu 3 sistemden biri mi seçilecek yoksa toplanabilecek sistem önerelim mi?
Hocam selamlar nasılsınız ? Konudaki yorumunuza istinaden sizden bir pc önerisi almamız mümkünmüdür acaba ? Max bandımız 9k Monitör içinde olursa çok iyi olur. Genelde 4k video render premiere pro , after effect, illustrator vs vs bu tarz uygulamaların yanında, oyun oynamak istiyorum. O yüzden 144 1ms bi monitör çok tatlı olabilir. Bu şekilde 2.el sahibinden veya sıfır bir sistem önerisi yapabilirseniz çok sevinirim

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı