i5 9400F vs Ryzen 5 3600

Bütçe
6000-6500 ₺
Ellerine sağlık hocam. M2 SSD bence SSD den daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Anakart tercihinizi beğendim gerçekten. Fakat fiyata klavye ve mouse da ekleyince 6734 yapıyor. 6400 den fazla ödeyeceğini sanmıyorum. Bu sistem için bütçemi 300-400 lira aşar mıyım? Kesinlikle.

Eğer render veya yayın yapılmayacaksa M2 SSD nin oyunlarda veya diğer işlerde bir artısı olmayacaktır. Hem de daha fazla ısınacaktır. Önermiş olduğum SSD, piyasadaki en uzun ömürlü ve ömrü boyunca minimum performans kaybi yaşayan SSD'dir. Kullanıp şikayetçi olan 1 kişi bile göremezsiniz. Yine de karar sizin.

3600’e Tomahawk önerilmesini doğru bulmuyorum, arkadaşın bütçesi düşük ne de olsa. VRM’leri iyi tamam da 3600 dediğiniz işlemcinin OC ile çıkabileceği maksimum değer 4.2GHz. Adam 3900X kullanmayacak sisteminde. Bu işlemciye B450M S2H ile bile rahatça OC yapılır. Güzel sistem olmuş benim önerim Tomahawk yerine daha düşük bütçeli bir anakart alıp kalan parayı kasaya yatırmak. O kasa gitmez bu sisteme.

M.2 ile SSD arasında şöyle bir test yaptım. PUBG'de Ultra'da oyunu açtım. M.2 ile Map'in yüklenme süresinde büyük fark vardı. Okuma yazma hızı büyük oyunlarda fark yaratıyor. Samsung SSD'nin uzun ömürlülüğü konusunda katılıyorum. Test videolarını izledim gerçekten çok uzun ömürlü. Ben SSD'yi programlarım için kullanmayı tercih ediyorum. Tabi ki tercih meselesi.

Anakart kısmında OC işlemlerine hiç girmeyecektir. İşlemci X serisi olmadığı içinde anakart kısmında haklı olabilirsiniz.

X serisi olmasına gerek yok OC için. Ryzen’lerde X olmayan işlemcilerde de çarpan kilidi açık. Benim demeye çalıştığım bu anakartın bu işlemciye fazla olduğu. OC işine hiç girmeyecekse B450M S2H falan alsın geçsin zaten.

R5 3600 ve 1660S olan bir sistem dizmenizi öneririm. Sağdaki SS'ten pek bir şey anlamadım. SSD nedir PSU Power Boost ise direk silin zaten. Düzgün bir sistem önerebilirim toplama amacı ve net bütçe belirtirseniz.

Kusura bakmayın hortlatıyorum postu.
3500 civarı sistem arıyorum ben de oyun oynamak için. Bir öneride bulunabilir misiniz?

Hocam selamlar nasılsınız ? Konudaki yorumunuza istinaden sizden bir pc önerisi almamız mümkünmüdür acaba ? Max bandımız 9k Monitör içinde olursa çok iyi olur. Genelde 4k video render premiere pro , after effect, illustrator vs vs bu tarz uygulamaların yanında, oyun oynamak istiyorum. O yüzden 144 1ms bi monitör çok tatlı olabilir. Bu şekilde 2.el sahibinden veya sıfır bir sistem önerisi yapabilirseniz çok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…