i5 9400F Witcher 3 %100 CPU kullanımı

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Intel Core i5 12400F (6C/12T) GPU: MSI GEFORCE RTX 2060 VENTUS GP OC 6GB GDDR6 192Bit RAM: GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV DDR4 3200MHz CL16 Motherboard: MSI H610M BOMBER DDR4 3200MHz(OC) SSD: Kioxia 500GB Exceria NVMe M.2 SSD (1700MB R / 1600MB W) PSU: THERMALTAKE TR2 S 650W 80 PLUS Case: MSI MAG FORGE M100R ARGB Monitor: MSI MAG 251RX 240HZ 1MS GtG 10-bit OS: Windows 11 Home SL
Witcher 3'te ara ara %100 oluyor arkadaşlar CPU, darboğaz mı oluyor bu?
i5 9400F.
MSI GTX 1660 Super GDDR6 Ventus XS.
2x8GB RAM 2666 MHz.
256 GB M.2 SSD.

O işlemci için normal değil. Kendi laptobumda gtx1660ti 9750h kombinasyonuyla çok rahat 60 fps full ayarda oynuyordum ve ekran kartı sürekli tam verimle çalışıyordu. Bence sende başka bir sıkıntı var driver vs.

Görev yöneticisi ilk açıldığında bende de %100 gözüküyor. Sanırım genel bir sorun bu. MSI Afterburner ile görüntülerseniz daha iyi olur.
Yok, oyuna girmeden açıyorum görev yöneticisini. 2-3 kez %100'ü bulduğunu gördüm.

O işlemci için normal değil. Kendi laptobumda gtx1660ti 9750h kombinasyonuyla çok rahat 60 fps full ayarda oynuyordum ve ekran kartı sürekli tam verimle çalışıyordu. Bence sende başka bir sıkıntı var driver vs.
Ben sınırsız FPS'te oynuyorum hocam.
Alt Tab yapınca oyun içinde ki değerler görülmez GPU kullanımı anında düşer o değerler yanlış ve Windows 10'da bug var görev yöneticisini ilk alınca CPU %100 gözükür Afterburner ile kontrol et.
Hocam oyunu açmadan açık bırakıyorum ve görebiliyorum daha önceki kullanımlarını, bir anda açmıyorum.

GPU kullanımı; günüzümün modern oyunlarında orta segment grafik kartlarıyla ultra ayar skalasında %99-100 bandından aşağı düşmüyorsa ortalıkta darboğaz vb gibi bir durum söz konusu değildir, aklınızdan çıkarın şu %100 CPU kullanımı varsa darboğaz vardır olayını. Assassin's Creed Origins'te de R5 2600 + RTX 2060 Super ikilisinin işlemci kullanım seviyesi %60-70 seviyelerinde olmasına rağmen darboğazın kralı oluyor ne hikmetse. Ekran kartından aldığınız verime bakın, en önemli olay bu.

Witcher 3'te de Novigrad gibi şehirsel bölgelerde 9400F anlık olarak %80-90 gibi kullanımlara çıkabilir, dert etmeyin, HT desteği olmayan bir işlemci için olağan bir durum. Ben de i5-7500 + GTX 1060 6 GB ile zamanında akıcı bir şekilde oynayıp bitirdim o oyunu, NPC'lerin dolu olduğu bölgelerde bile darboğazın d'si yoktu. Abartılacak düzeyde de bir işlemci istemiyor zaten oyun. Oyun içi CPU kullanımını merak ediyorsanız da, görev yöneticisi yerine Msi Afterburner gibi veri kullanım izleme yazılımlarını kullanın, en sağlıklı değerleri bu şekilde görüntülersiniz.

Son düzenleme:
GPU kullanımı %99-100 bandından aşağı düşmüyorsa ortalıkta darboğaz vb gibi bir durum söz konusu değil, aklınızdan çıkarın şu %100 CPU kullanımı varsa darboğaz vardır olayını. Assassin's Creed Origins'te de R5 2600 + RTX 2060 Super ikilisinin işlemci kullanım seviyesi %60-70 seviyelerinde olmasına rağmen darboğazın kralı oluyor ne hikmetse. Ekran kartından aldığınız verime bakın, en önemli olay bu.

Witcher 3'te de Novigrad gibi şehirsel bölgelerde 9400F anlık olarak %80-90 gibi kullanımlara çıkabilir, dert etmeyin, HT desteği olmayan bir işlemci için olağan bir durum. Ben de i5-7500 + GTX 1060 6 GB ile zamanında akıcı bir şekilde oynayıp bitirdim o oyunu, NPC'lerin dolu olduğu bölgelerde bile darboğazın d'si yoktu. Abartılacak düzeyde de bir işlemci istemiyor zaten oyun. Oyun içi CPU kullanımını merak ediyorsanız da, görev yöneticisi yerine Msi Afterburner gibi veri kullanım izleme yazılımlarını kullanın, en sağlıklı değerleri bu şekilde görüntülersiniz.
Hocam bahsettiğim şey bu, sizce burada bir sıkıntı var mı? Aynı olay Witcher 2'de tam tersiydi, GPU bu seviyelerde CPU ise düşük kullanımdaydı.
Adsız.jpg

Hocam bahsettiğim şey bu, sizce burada bir sıkıntı var mı? Aynı olay Witcher 2'de tam tersiydi, GPU bu seviyelerde CPU ise düşük kullanımdaydı.
Eki Görüntüle 675103

Oyunu alta alırsanız bileşenlerin kullanım oranları genelde sıcaklıklarla beraber düşer, görev yöneticisini açıp oradan bir değerlendirme analizi yapmak pek mantıklı değil. Dediğim gibi Msi Afterburner'ı açıp, oyunu oynarken kontrol edin değerleri.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı