i5 9500F vs R5 3600

Mancunian03

Centipat
Sıfırdan sistem topluyorum. i5 9500F R5 3600 arasında kararsız kaldım.
  • -Öncelikle herhangi birinin sıcaklık değerleri sorun teşkil ediyor mu?
  • -Soğutucu, almak her ikisi veya herhangi birisi için şart mı?
  • -OC veya voltaj düşürme değerleri ile uğraşmak istemiyorum; anlayacağınız tak kullan mantığıyla hareket etmek istiyorum buna aykırı bir durum var mı?
Performans olarak i5 9500F benim kullanış amacıma göre -Sadece oyun, Steam, Spotify, Discord ve Google Chrome- uygun gibi gözüküyor. i5 9500F bunu karşılayabilir mi?

Sizin önerileriniz nedir? Özellikle bunlardan herhangi birisini kullanan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

-ASUS ROG STRIX GeForce GTX 1660Tİ OC Ekran kartı almayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi arasında tek çekirdek performans farkı yok denecek kadar az. UserBenchmark: AMD Ryzen 5 3600 vs Intel Core i5-9500F

Bunun dışında R5 3600 bana daha mantıklı bir seçim gibi geliyor. %50'e varan multicore güç farkı var. Şunu da eklemek isterim, 9500F ile oyun ve saydığınız diğer işlemleri sorunsuz şekilde fazla fazla halledebilirsiniz. Fark zaten fiyat, neredeyse aynı fiyata R5 3600 daha fazlasını sunuyor tercih sizin.

NOT: 1660Ti gibi bir kart ile 1080P'de ikisi arasında FPS farkı olmayacaktır.

Ekleme: R5 3600 stok soğutucusu ile makul havadar bir kasada stok şekilde kullanımda sıcaklıklar sorun olmayacaktır.

Intel'in stok soğutucusu yıllardır berbat, hala da yenileme adına herhangi bir adım atmadılar. Soğutucu almak sadece 9500F için şart, stok soğutucu da bi' yere kadar. 3600'ün yanında gayet yeterli bir soğutucu geliyor. Her iki işlemci de tak çalıştır, yani ekstra bi' işlem gerektirmiyorlar. BIOS üzerinden en fazla XMP açarsınız, bu kadar. Arada 75 TL fark var, 9500F daha ucuza geliyor ancak yukarıdaki saydıklarıma bakarsak ve özellikle 3600'ün 12 thread ile gelmesi sebebiyle tartışmasız Ryzen 5 3600 öneririm.

Kusura bakmayın geç yazıyorum vizeler yüzünden elimiz kolumuz bağlı. Forumda biraz gezdim ve Ryzen 3.nesiller ısınma sorunu yasanıyormus bu sorun çözüldümu acaba birde Denizli gibi Sıcak bir şehirde yaşıyorum yazın bu işlemciler sıkıntı yapar mı? Ona göre soğutma almayı düşünüyorumda
XMP nedir?

Kusura bakmayın geç yazıyorum vizeler yüzünden elimiz kolumuz bağlı. Forumda biraz gezdim ve Ryzen 3.nesiller ısınma sorunu yasanıyormus bu sorun çözüldümu acaba birde Denizli gibi Sıcak bir şehirde yaşıyorum yazın bu işlemciler sıkıntı yapar mı? Ona göre soğutma almayı düşünüyorumda
XMP nedir?
R5 2600 içinde aynısı söylüyorlardı. 60 dereceyi geçtiğini görmedim oyunlarda.

O yorumu yapanlar kasa yerine boş kutu kullanıyor bakmayın yani onlara kendim 1060 ile kullanıyordum rx5700 bekliyorum şuan herneyse chipset ve Windows ayarı sonrası boşta 36 oyun yükünde 48 derecede çalışıyor stock soğutucu ile en fazla 60 derecede çalışır.

Bende R5 2600 var sabit 4ghz ile 50 dereceden pek yukarı çıkmıyor.
Elbette soğutucum stok değil ama stok soğutucu ile overclock yapmazsın zaten.
Kasam everest titan. Oldukça geniş, ön ve üst tarafı ızgara yapıda bir kasa.

R5 2600 içinde aynısı söylüyorlardı. 60 dereceyi geçtiğini görmedim oyunlarda.
yani yinede taktıktan sonra ayar yapmak gerekiyor. 9500F için böyle birşey varmı bilmiyorum ama kafam çok karıştı. 9500F'i kullanan kimse yok mu yahu ? onların tecrübelerinide merak ediyorum.
Kimse yok mu yahu 11.11 indirimleri yaklaşıyor

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı