i5 9600K CPU 100 Derecenin Altına inmiyor

Uzmanindan

Kilopat
Bilgisayar donanımım:

MSI MAG Z390 Tomahawk
i5 9600K
ASUS GTX 1060 3GB ekran kartı
2x8 3200 MHz RAM
750W 80+altın Power,
240'lık Cooler Master çift fanla sıvı soğutucu.

Yeni aldım bilgisayarımda takılı. İşlemci CPU sıcaklığı PC'yi açar açmaz 100 dereceye çıkıyor. BIOS son sürüm. Lütfen bana yardım edin. İlk hafta sıcaklık 35 derecedi. O. C. Yapmaya çalıştım yapamadım. BIOS'u sıfırlamama rağmen sıcaklık 100 derecenin altına inmiyor. Termal macun kaliteli.

Son düzenleyen: Moderatör:
PC'yi açar açmaz 100 derece olması mantıklı gelmedi. Fanı sökseniz bile direkt 100'e çıkması en az 20-25 saniye almalı diye düşünüyorum. En azından izlediğim bazı videolarda öyleydi. 100 dereceyi BIOS'da mı gördünüz, Windows'da bir program üzerinden mi? Zaten 100 derece olsa sistem kendini kapatır yanmaması için.

Aynı problemi Seidon 120V ile yaşadım. Soğutucu pompası arızalı veya iç taraflarda ciddi bir tıkanıklık olma ihtimali yüksek. (Eğer pompa hızı düşükse benzer sorunla karşılaşabilirsiniz.)

CPU-Z işlemci kısmını atar mısın? Orada bir sorun göremezsek sıvı soğutmanda bir arıza oluşmuştur.

Pc yi açıp biosa geçiyorum. İlk başta 30 derece görüyorum. Ortalama 5 bilemediniz 10 dk. Sonra 100 dereceye çıkıyor. Ve pc kendini bir müddet sonra otomatik kapatıyor. Bu olay o.c. Yapmaya çalıştığım zaman dan sonra oldu. Daha önce Max 45 bilemedin 50 dereceye çıkıyordu.. Ve daha önce hiç fan sesi almazken, şimdi pc yi açtığımda fan sesi almaya başlıyorum.

Burada bir arkadaş cpu z resmini istemiş. Eve geçer geçmez cpu z ekran görüntüsünü ekleyeceğim.

İşin enteresan kısmı normal Windows u açtığımda pc hiç kapanmıyor.

Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum

Anakart arızası da olabilir rica etsem fanlara ufak bir baskı uygulayarak durdurun ve sıvı soğutma tarafından "zzzzzzzzzzzzz" gibi tiz bir ses geliyorsa pompa arızası değildir. daha sonra kafayı ufak sallar mısınız sıvı soğutmanın içindeki sıvının boru içinde gezdiğine emin olalım? @Uzmanindan

Son düzenleme:
CPU-Z fotoğrafı istemiştiniz.

@55superx

@denizsevim fanlara dediğin gibi baskı yaptım. Fanlar durmuyor ve dediğin ses çıkıyor. Ama diğer dediğini tam olarak anlamadım. Şöyle bir şey var, ben ısı yüksekken borunun birine elimi attığımda çok sıcak ve diğerine elimi attığımda daha serin olduğunu hissetmiştim. Bununla alakası var mı?

Farkına vardım BIOS'dan XMP'i aktif ettiğimde fanlar sessiz haldeyken bir anda bağırmaya başlıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Borulardan biri soğuyan sıvıyı götürür diğer ise getirir. Sıvı soğutmanızda sıkıntı olduğunu düşünmüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…