Hocam i5 9600K'nın tek bir sürümü var. O da 6 çekirdek ve 6 izleğe sahip. Bu işlemcinin 8 çekirdekli bir versiyonu bulunmuyor. i7 9700K ile karıştırıyor olabilir misin? İkisi tamamen farklı işlemcilerdir. BIOS sürümünün destekleme durumunu işlemciyi taktıktan sonra öğrenebilirsin. İşlemciyi taktıktan sonra bilgisayarı açtığında BIOS yeni işlemci takıldığına dair bir hata verecektir. F1 veya F2'ye basarak o hatayı onaylıyorsun ve sorunsuz devam ediyorsun.
Sitede hatalı bilgi olduğunu düşünüyorum. Bu işlemcinin 8 çekirdekli versiyonun olmadığına adım kadar eminim.
Sitede hatalı bilgi olduğunu düşünüyorum. Bu işlemcinin 8 çekirdekli versiyonun olmadığına adım kadar eminim.
95 yılından beri bilgisayar kullanırım. 2005 yılından beri de aktif olarak kendime bilgisayar toplarım. Kaç kere işlemci değiştirdim Allah bilir. Hayatımda 1 kez dahi BIOS uyumsuzluk sorunu yaşamadım. Hatta 2010'ların başında LGA 771 soketine ait bir server işlemcisi olan Xeon serisi işlemciler işlemci pinleri üzerinde modifikasyon yapılarak LGA 775 soketlere takılabiliyordu. Ben bunda dahi BIOS sorunu yaşamamıştım. BIOS sorunu şu durumda belki yaşanabilir. Örneğin Intel X isminde bir soket çıkardı diyelim. Bu sokete 15. nesil işlemciler takılabiliyor olsun. Sonrasında 16. nesiller çıktığını düşünelim. Bunlar da aynı soketi kullanıyor olsun. İşte anakart 15. nesil zamanında üretildiyse 16. nesil işlemciyi tanımayabilir ve BIOS güncellemesi isteyebilir. Intel'in 8. nesil işlemcisi ile 9. nesil işlemcisi aynı soketi kullanıyor. Sen i3 8100'den geçecek olsaydın bir ihtimal anakart BIOS güncellemesi isteyebilirdi ancak sen halihazırda zaten 9. nesil i3'ten 9. nesil i5'e geçeceksin. 9. nesil i3'te sorun yaşamadıysan aynı nesle sahip i5'te de sorun yaşaman ihmal edilebilecek kadar düşük bir olasılıktır.
Haklıymışsın işlemciyi kurdum şu an kullanıyorum BIOS Update yapmama gerek olmadı.
Ve bir soru daha işlemciyi kullanıyorum normalde 6 çekirdek olması gerek diye biliyorum fakat 4 çekirdek gözüküyor bu neden?
Eki Görüntüle 2330064
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.