9600K OC ile tek çekirdekte %20 geçiyor 8700’ü ve çoklu çekirdek farkı da %10’a düşüyor. Oyunlar için çok daha iyi.Keşke İ5 9600K, soğutucu masrafına gireceğinize İ7 8700 alsaydınız ya da 7 Temmuz'da Ryzen 7 3700 alsaydınız.
Eski olunca ne oluyor onu anlamadım.Hava soğutma eski bir yöntem.
Yahu görende hava soğutmalar daha pahalı sanacak şu işe bak.Hava soğutmaya bu kadar para verilmez.
İncelemelerde kıyaslanıyor sen kıyaslamazsın o ayrı.Bu tür soğutucular ile 240MM sıvı soğutma kıyaslanmaz.
Kendi düşüncen alınmaması için bir sebep değil.Görüntüsü çirkin.
İkisinde de ses yapan fanlar bunu söylemek yanlış.Sıvı soğutmadan daha sesli çalışır.
Katılıyorum. Linus abimiz burada ufak bi' test yapmış NH-D15 ile.
Eski olunca ne oluyor onu anlamadım.
Yahu görende hava soğutmalar daha pahalı sanacak şu işe bak.
İncelemelerde kıyaslanıyor sen kıyaslamazsın o ayrı.
Kendi düşüncen alınmaması için bir sebep değil.
İkisinde de ses yapan fanlar bunu söylemek yanlış.
Öyle bir şey yok, cpu ya temas eden materyalin ısı iletkenlik katsayısından alüminyum yaprak dizilim aralığı ve bakır boruların kalitesine kadar etkiler, en iyi hava soğutma,kendinden 2 kat pahalı sıvı soğutmadan daha iyi soğutabilir...Cooler Master 240mm ML240l MLW-D24M-A20PW-R1 Sıvı Soğutmalı Işlemci Fanı - Trendyol
Cooler Master Coolermaster 240mm Ml240l Mlw-d24m-a20pw-r1 Sıvı Soğutmalı Işlemci Fanı 2x Fanlı yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.www.trendyol.com
Bu varken hava soğutma almayın. Hava soğutma hiçbir zaman sıvı soğutma performansını veremez, fizik kurallarına aykırı. Su 25 kat daha hızlı soğutur ve havaya göre 4 kat daha geç ısınır.
Öyle bir şey yok ne demek? Fizik kuralı bu.Öyle bir şey yok, cpu ya temas eden materyalin ısı iletkenlik katsayısından alüminyum yaprak dizilim aralığı ve bakır boruların kalitesine kadar etkiler, en iyi hava soğutma,kendinden 2 kat pahalı sıvı soğutmadan daha iyi soğutabilir...
İnternette testlere bakınca Noctua D15 ve Dark Rock Pro 4, 280mm soğutuculara kafa tutuyor.Öyle bir şey yok ne demek? Fizik kuralı bu.
İnternette testlere bakınca Noctua D15 ve Dark Rock Pro 4, 280mm soğutuculara kafa tutuyor.
Alttakilerde Noctua'nın Corsair H serisi sıvı soğutmalarına karşı olan performansları. Ekstra durum olarak günlük 6-8 saat üstü kullanımda hava soğutma sıkıntı yaratabiliyormuş (aralıksız çalışırsa) öyle bir durum var ise sıvı soğutma mantıklı olabilir. Şöyle düşünmekte lazım. Sıvı soğutmanın takılacağı yerlere ekstra fan takılırsa ekstradan 1 fan kazancı olur arkadaşın. Masrafta eşitlenir.
Eki Görüntüle 406577Eki Görüntüle 406578Eki Görüntüle 406579
Gerçekten anlatamıyorum yoruldum. Bu testlerde MAX ulaştığı sıcaklığa bakıyorlar.İnternette testlere bakınca Noctua D15 ve Dark Rock Pro 4, 280mm soğutuculara kafa tutuyor.
Alttakilerde Noctua'nın Corsair H serisi sıvı soğutmalarına karşı olan performansları. Ekstra durum olarak günlük 6-8 saat üstü kullanımda hava soğutma sıkıntı yaratabiliyormuş (aralıksız çalışırsa) öyle bir durum var ise sıvı soğutma mantıklı olabilir. Şöyle düşünmekte lazım. Sıvı soğutmanın takılacağı yerlere ekstra fan takılırsa ekstradan 1 fan kazancı olur arkadaşın. Masrafta eşitlenir.
Eki Görüntüle 406577Eki Görüntüle 406578Eki Görüntüle 406579
Yük altında silence mod'da kullanıyorum ben. Fanların zaten hiç yüksek RPM'e çıkmadığını söyleyebilirim.İnceledim ve beğendim değerlendireceğim. Önerileriniz için teşekkür ederim.
Yabancı sitelerde ve Redditte yük altında ses yaptığını okudum o yüzden biraz ön yargılı olduğumu söylemeliyim.
Açıkçası Dark Rock Pro 4 gibi high-end hava soğutucuların,sıvı soğutuculardan çok da geri kalmadığını hatta yeri geldiğinde daha sessiz olduğunu araştırdım ve testlerde gördüm. Yine de teşekkür ederim.
Sanırım yarın karar vermiş olacağım. Şu an Dark Rock 4 Pro modeline baya yükselmiş durumdayımDeneyiminizi paylaştığınız için teşekkür ederim.