i5 9600K için anakart önerisi

Sistemim bu:
Intel Core i5 9600k, 2x8 GB 3200 MHZ Corsair RAM, Zotax RTX 2070 Mini, 240 GB Corsair Force GS SSD, MSI B360 Gaming Pro Carbon Anakart, Corsair H45 Sıvı soğutma, Viewsonic XG2401 Monitör, 1More H1007 Headset, Bloody B870R Klavye, Asus ROG Gladius Fare, FSP Hydro G 750 WATT PSU

Overclock yapmayacaksan anakartı öneririm. Inventus'dan aldım. B360 anakarta bios update yapılması lazım, bios güncel değilse 9000 serisi işlemciler çalışmaz. Inventus'a rica ettim, bios update yapıp yolladılar.
Overclock yapacaksan:
Overclock yapmayacaksan ve İnventus gibi firmalarla bios update ile de uğraşmam dersen:

Son düzenleme:
Overclock yapmayacaksan anakartı öneririm. Inventus'dan aldım. B360 anakarta bios update yapılması lazım, bios güncel değilse 9000 serisi işlemciler çalışmaz. Inventus'a rica ettim, bios update yapıp yolladılar.
Overclock yapacaksan:
Overclock yapmayacaksan ve İnventus gibi firmalarla bios update ile de uğraşmam dersen:
B365 iyiymiş fakat benim ramlerim 3200mhz anakart desteklemiyor sanırım
Uçuk olmasın derken tam bir bütçe verirseniz çok daha iyi olur.
600 civarı söylediğiniz ürünleri 2. el de alabilirim

B365 iyiymiş fakat benim ramlerim 3200mhz anakart desteklemiyor sanırım

600 civarı söylediğiniz ürünleri 2. el de alabilirim
Destekler sadece 2667 MHZ'de çalışır. Intel işlemciler RYZEN gibi değil. Intel 9000 serisi için ideal RAM frekansı 2667 MHZ olup daha üstü freksnslar oyunlarda çok az bir getitisi var.
Intel'de Overclock yapılamayan anakartlarda işlemci gibi RAM de varsayılan RAM freksnsı olan 2667 MHZ'i geçemiyor (9000 serisi için).

Destekler sadece 2667 MHZ'de çalışır. Intel işlemciler RYZEN gibi değil. Intel 9000 serisi için ideal RAM frekansı 2667 MHZ olup daha üstü freksnslar oyunlarda çok az bir getitisi var.
Intel'de Overclock yapılamayan anakartlarda işlemci gibi RAM de varsayılan RAM freksnsı olan 2667 MHZ'i geçemiyor (9000 serisi için).
söylediğiniz iyi fakat 1080ti çok fazla iri ekran kartı socketi dar oturması imkansız gibi gözüküyor
Overclock yapacaksan:
GIGABYTE H410M S2H Intel H410 Soket 1200 DDR4 2933MHz M.2 Anakart - Vatan Bilgisayar bunu tavsiye eder misin

söylediğiniz iyi fakat 1080ti çok fazla iri ekran kartı socketi dar oturması imkansız gibi gözüküyor

GIGABYTE H410M S2H Intel H410 Soket 1200 DDR4 2933MHz M.2 Anakart - Vatan Bilgisayar bunu tavsiye eder misin
9000 serisi işlemci için değil yeni çıkan 10000 serisi işlemciler için attığın anakart.
Bu arada kartın iri olması anakarta uymayacağı anlamına gelmez, böyle bir uyumsuzluk dünyada yok. İçiniz rahat olsun. Tüm anakartlar için evrensel standarttır o soketler. Anakartın boyutuna göre PCI Expres yuvalarının boyutu vs. değişmez.

Son düzenleme:
9000 serisi işlemci için değil yeni çıkan 10000 serisi işlemciler için attığın anakart.
Bu arada kartın iri olması anakarta uymayacağı anlamına gelmez, böyle bir uyumsuzluk dünyada yok. İçiniz rahat olsun. Tüm anakartlar için evrensel standarttır o soketler. Anakartın boyutuna göre PCI Expres yuvalarının boyutu vs. değişmez.
MSI B365M PRO-VDH Intel B365 Socket 1151 DDR4 2666MHz Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da bu karta bakabilir misin hem 4 slot ram ekleyebilirim

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı