i5 9600K için anakart önerisi

wenX

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar. Geçen gün RTX 2060 aldım. Almadan önce işlemci olarak Ryzen 7 2700 düşünüyordum ama 2-3 ay içerisinde Ryzen'in 3. nesli çıkacağı için vazgeçtim ve i5 9600K almaya karar verdim. Fakat anakart konusunda çok kararsızım ve çok bir bilgim de yok. O yüzden sizlere sorayım dedim. Sorularım şu şekilde:

1- Çoğu Intel anakartlardaki 2133 MHz desteği ben 3000 MHz'lik RAM aldığımda 2133 MHz'ini kullanabileceğim anlamına mı geliyor?
2- Eğer ilk sorunun cevabı hayir ise ben 3000 MHz'i kullanabilmek için hangi anakartı almalıyım?
3- Anakartlardaki OC'la yuksek MHz degerlerine ulasmak zor mu?

Butcem anakart icin max 700 TL. M.2 slotu olursa iyi olur. 2x8 3000 MHz'lik RAM kullanacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevaplar:
1- Z370 (bios update yapılmış) ve Z390 anakart kullanarak işlemci ve RAM hızaşırtma yapılabiliyor. B360( bios update yapılarak) ve H370 (bios update yapılarak) anakartlarda işlemcin için varsayılan 2666 MHZ frekansta kullanırsın. İlgili testlerde son iki nesil INTEL işlemciler ile sadece Ram frekansı arttırmak oyunlarda FPS artışı sağlamıyor. Aynı işlemciyi ben de B360 anakartta kullanıyorum o yüzden.
2- Z370(bios update yapıp öyle gelmesine dikkat et) ve Z390 anakart lazım.
3- Ne kadar kaliteli olursa o kadar artar stabilite.
Maksimum 700 TL için B360 öneririm. H370 ve B360 farkı ise H370'in fazladan sata kanalları olması. Çoklu RAID konfigirasyonları için.
B360'lar normalde overclock yapılmaz. Ama Asus markalarda şöyle bir özellik var:
İşlemcinin tek çekirdekte çıkabildiği boost frekansa tüm çekirdekleri çıkaran bir ayarı mevcut biosta. Bir nevi sınırlı overclock.
9600K tek çekirdekte 4.6 GHZ, iki çekirdekte 4.5 GHZ, 3-4 çekirdekte 4.4 GHZ, 5-6 çekirdekte 4.3 GHZ frekanslarda çalışır normalde.
Ben MSI Gaming Pro Carbon kullanıyorum. İyi bir jacklı kulaklık kullandığım için bu modeli tercih ettim. 9600K işlemcisi full hd çözünürlükte gtx 1080TI'ı bile beslediğinden gerek görmedim Asus anakarta.
Önceliğimi realtek ALC 1220 çipli, altın kaplama çıkışlı, kulaklıkları 600 OHM'a kadar besleyebilen ve Nahimic 3 yazılımlı bu anakarta verdim.
Yeni nesil INTEL işlemciler için kaynak inceleme ve frekansları:
İyi bir B360 anakartın resimlerinden az çok fikrin olur. Kapasitör ve benzeri bileşenlerde soğutucu ızgaralar olur. Üstü çıplak sayılabilecek anakartlarda uzun vadede ısınmanın zararları daha fazla olur.
Bu ikisi mesela. İkisi de B360.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    54,2 KB · Görüntüleme: 212
  • 2.jpg
    2.jpg
    51,6 KB · Görüntüleme: 235
Son düzenleme:
Cevaplar:
1- Z370 (bios update yapılmış) ve Z390 anakart kullanarak işlemci ve RAM hızaşırtma yapılabiliyor. B360( bios update yapılarak) ve H370 (bios update yapılarak) anakartlarda işlemcin için varsayılan 2666 MHZ frekansta kullanırsın. İlgili testlerde son iki nesil INTEL işlemciler ile sadece Ram frekansı arttırmak oyunlarda FPS artışı sağlamıyor. Aynı işlemciyi ben de B360 anakartta kullanıyorum o yüzden.
2- Z370(bios update yapıp öyle gelmesine dikkat et) ve Z390 anakart lazım.
3- Ne kadar kaliteli olursa o kadar artar stabilite.
Maksimum 700 TL için B360 öneririm. H370 ve B360 farkı ise H370'in fazladan sata kanalları olması. Çoklu RAID konfigirasyonları için.
B360'lar normalde overclock yapılmaz. Ama Asus markalarda şöyle bir özellik var:
İşlemcinin tek çekirdekte çıkabildiği boost frekansa tüm çekirdekleri çıkaran bir ayarı mevcut biosta. Bir nevi sınırlı overclock.
9600K tek çekirdekte 4.6 GHZ, iki çekirdekte 4.5 GHZ, 3-4 çekirdekte 4.4 GHZ, 5-6 çekirdekte 4.3 GHZ frekanslarda çalışır normalde.
Ben MSI Gaming Pro Carbon kullanıyorum. İyi bir jacklı kulaklık kullandığım için bu modeli tercih ettim. 9600K işlemcisi full hd çözünürlükte gtx 1080TI'ı bile beslediğinden gerek görmedim Asus anakarta.
Önceliğimi realtek ALC 1220 çipli, altın kaplama çıkışlı, kulaklıkları 600 OHM'a kadar besleyebilen ve Nahimic 3 yazılımlı bu anakarta verdim.
Yeni nesil INTEL işlemciler için kaynak inceleme ve frekansları:
İyi bir B360 anakartın resimlerinden az çok fikrin olur. Kapasitör ve benzeri bileşenlerde soğutucu ızgaralar olur. Üstü çıplak sayılabilecek anakartlarda uzun vadede ısınmanın zararları daha fazla olur.
Bu ikisi mesela. İkisi de B360.

Cok tesekkurler.Peki sizce 1. anakarti mi aliyim yoksa 2. yi mi? Aralarinda fark var mi? ve anladigim kadariyla intel islemcilerde 2133 MHz de olsa 3200 MHz de olsa fps artisi olmuyor.

Cok tesekkurler.Peki sizce 1. anakarti mi aliyim yoksa 2. yi mi? Aralarinda fark var mi? ve anladigim kadariyla intel islemcilerde 2133 MHz de olsa 3200 MHz de olsa fps artisi olmuyor.
2666 MHZ'in altını alma. Bir de alacağın anakartın sigesinde anakartını seç. Ordan destek kısmında uyumlu RAM listesi olur. O listedeki RAM' lerden seç. Uyum sorunu olmaz böyle yapınca.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı