i5-9600K İçin Anakart Önerisi

Uzun süre beklemeyi göze alırsanız.

Bütçeyi artırırsanız kesinlikle bunu tavsiye ederim. 9700K için de kullanılabilir ileride.

Size şöyle bir önerim olur. Eğer OC yapmayacaksanız. Yapacak bile olsa gene mantıksız ama.
İ5 9600K yerine i7 9700F almanı öneririm. 9600k aldımı Z390 anakart alacaksın 1000 TL'den aşağı eli yüzü düzgün yok gibi. Üstüne sıvı veya hava soğutma alacan en az 300-500 TL.
Onun yerine daha güçlü ve ham haldeki i7 9700k ile aynı güçte olan İ7 9700F şuan 2250 TL flan. 8 çekirdek 8 iş parçacığı 4.7 Ghz' e kadar kendi çıkabiliyor OC yapmadan.

Üstüne soğutucu masrafın yok ve orta halli bir B365 anakart fazlasıyla işini görür.

N11 Gittigidiyor gibi yerlerde daha uygunada bulunabiliyor. Geçenlerde KDV indirimi ile 2000 TL bandına kadar düştü. İndirim beklersen.

Çarpan kilidi kapalı işlemci önermiyorum. Mesela, zamanında Z anakart almasam ve 4770 alsaydım, şu an 2070 ile darboğaz oluyordu işlemcim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çarpan kilidi kapalı işlemci önermiyorum. Mesela, zamanında Z anakart almasam ve 4770 alsaydım, şu an 2070 ile darboğaz oluyordu işlemcim.
2013 yılında çıkmış işlemciyi halen sömürüyon mu RTX 2070 ile Şu an daha fazla para verip, daha kötü işlemci almış olacak. i7 9700F ve 9700K arasında bunu söylesen anlaşılabilir ama hem i5 9600K alacak, hem Z serisi anakart alacak, hem de soğutucu alacak. Bence değmez o işlemciye. Ağır OC yapmayacak sıradan bir kullanıcı için önermem.

Sömürmüyorum. Kullanımı %65'i geçmiyor. Intel adam akıllı bir işlemci çıkarıp 10nm veya 7nm mimarisine geçmeden almak istemiyorum. Şu an 9. nesil almak saçmalık olurdu

Herifin elinde manyak bir işlemci var ve overclock yapılabiliyor ve sen ona Z serisi bir anakart önermiyorsun bence Z serisi dışında anakart alınmamalı K işlemcilere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…