i5 9600K işlemcili sistem için ekran kartı ve monitör önerisi

iBOOOO

Kilopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. Şu anda kullanmış olduğum sistemimi geliştirmek istiyorum aklıma takılar birkaç husus var size danışmak istedim.
Hali hazırda kullanmış olduğum sistemimde i5 9600K ve AOC G2460FQ donanımlar mevcut. Ekran kartımı zamanında bütçem yoktu beni idare etmesi için bayağı bir düşük seçmiştim ileride daha iyisini alırım diye.

Aklımda belirlediğim 2 parça var şu an RTX 2080 Super ve ASUS 27" VG27AQ. Bütçem bunlara yetiyor onu belirteyim. Gerçi şu anda ekran kartının fiyatları çok fazla ama geçen hafta Vatan'da 7-8 bin arasındaydı. Malum doların artışı var yine o fiyatlara gelmese bile yakın bir seviyeye indirimle gelir düşüncesindeyim. Sizce bu kadar para harcamak mantıklımı ya da 1080P'de kalıp RTX 2060 Super veya 2070 Super gibi işlemcimin 1080P'de besleyebileceği bir ekran kartı mı almalıyım? Bir de 3000 serisi var tabii ki de ama onlar içinde işlemcimi falanda değiştirmem gerekiyor.

Not: Rekabet odaklı oyunları pek oynamıyorum açıkçası daha fazla hikaye odaklı oyunlar oynuyorum.

Seçmiş olduğum ekran kartı ve monitöre alternatifler mevcut mu? Kısacası onları alacağına aynı fiyata veya küçük bir farkla bunları al diyeceğiniz seçenekler var mı?

Önerilerinizi bekliyorum saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bunu öneririm ASUS yerine. IPS panel, renk derinliği daha iyi ve parlaklıgı da daha iyi.

Eksi olarak renk gamutları ve kontrast'ı (IPS olduğu için) daha düşük.

Bu monitör bana biraz pahalı geldi.
Şunu da düşünebilirsiniz.

Öneriler için teşekkürler ekran kartı tarafında ne yapmalıyım ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…