Öncellikle bildiğim kadarıyla overclock için k serisi işlemci ve Z serisi bir anakart lazım. Benim de 10000-12000 arası bütçem var. İlk düşündüklerim.
İşlemci - i5 9600K.
Anakart - MSI MPG Z390 GAMING Edge.
Ekran kartı - ASUS ROG STRIX RTX 2060 Super.
RAM - Corsair Vengeance Pro 4x8 GB.
SSD - Samsung 970 Evo 1TB.
Kasa - Corsair 275R Air Flow.
PSU'm ve 240GB ssdmi şu anki PC'imden çıkarıp buna takmayı düşünüyorum PSU 700W.
Benim aklımı kurcalayan uyumlu düzgün bir şekilde çalışabilecek mi ve ekran kartında 14 pin girişi var 8 ve 6 pin olarak takılıyor galiba bunun farkı nedir yani 14MÜ takmam lazım yoksa ayrı ayrı mı?
Benim aklımı kurcalayan uyumlu düzgün bir şekilde çalışabilecek mi? Ekran kartında 14 pin girişi var. 8 ve 6 pin olarak takılıyor galiba. bunun farkı nedir yani 14 mü takmam lazım yoksa ayrı ayrı mı?
Şimdi hocam galax bana göre ve sorduğuma göre fazla tutulan bir marka değil ve hazır toplanmış sistemler ayrı ayrıya toplanmasına göre daha pahalı oluyor
Ryzen düşünmüyorum hala içimi ısındıramadı i5 9600k ryzen 3700xe göre daha güçlü benchmarklara göre psuya ihtiyacım yok fakat ekran kartı önerisi için teşekkür ederip düşünebilirim.
Şimdi hocam Galax bana göre ve sorduğuma göre fazla tutulan bir marka değil ve hazır toplanmış sistemler ayrı ayrıya toplanmasına göre daha pahalı oluyor.
Benim 7 ay önce aldığım hazır sistem, tek tek toplanmış hâline göre 700-800 lira daha ucuzdu.
Galax konusunda da aslında Galax iyi bir firma. Sadece gereksiz yere fiyatları abartmıyor.