i5 9600K, RTX2070 sistem toplama

Sistem iyi ama stokta yok görünüyor. Ryzen istememe nedeninizi açıklar mısınız ? Yayın için Ryzen işlemciler İntel işlemcilere fark atıyor.

Güç kaynağı fena değil, daha iyi bir marka olabilir. SSD hakkında forumda şikayetler gördüm, kendim SU650 modelini sorunsuz kullanıyorum.

İşlemci hız aşırtma konusunda gayet başarılı bir işlemci. Çok rahat 5 GHz üstünü görebilir. Ha benim işim olmaz dersen sıvı soğutmaya gerek yok.

Ya yayın için minimum 3700X diyorlar o da 2500 TL çok pahalı.
İntel tarafında da en az 9700K lazım o zaman
Yayın için R5 3600 9600K işlemciden daha iyidir hem de daha ucuza gelir. Aslında R7 3700X alınca anakart B450 olursa ve stok soğutucuyla kullanırsanız 9600K ile yaklaşık aynı fiyata denk geliyor.

Öyle bir sistem toplayıp bana link veya ss atabilirmisin?

Kasa olarak hava giriş çıkışları iyi olan kasalar öneririm. Psu olarak high power,corsair,cooler master,thermaltake gibi markaların 80+ olanlarını öneririm. İşlemciye gelirsek yayın haricinde daha çok fps istersen intel alman daha doğru olacaktır. Ama yayın dahilinde daha çok fps için ryzen almalısın kesinlikle. Rtx 2070e gelecek olursak, rx5700xt öneririm kesinlikle. 2070 superle kapışıyo çünkü. Aynı referans soğutmalıları var şu an sahibindende 2500 tl. Sahibindene güvenmezsen 3000 tl gibi sayı ödemen gerekir. Referans olması kafanı karıştırmasın yük altında 76 dereceyi geçmiyor.

Yayın için ve tek PC yayın yapacaksanız Ryzen sistem toplamanız daha verimli olacaktır. 8 çekirdekli 3700X ile işinizi görebilirsiniz. Buna B450 Tomahawk anakart ile 2*8GB 3200MHz RAM takıp, yanına 500TB Nvme SSD ve 2TB Seagate HDD takıp RTX2070 ve 700W güzel bir sertifikalı güç kaynağı ile işinizi görebilirsiniz. Ben kart olarak boşa 2070e o kadar para vermek yerine referans olmayan güzel soğutuculu bir 5700XT önerirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…