Çözüldü i5-9600K sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

10LY

Femtopat
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar.

Yeni topladığım sistem açılmıyor. Daha doğrusu sadece 1 saniye fanlar dönüyor ve sistem kendini kapatıyor. Forumdaki benzer konuları inceledim fakat net bir çözüm bulamadım. Sistemimde anakart hariç hepsi bu yıl içerisinde alındı. Sistem özellikleri aşağıya eklenmiştir.

MSI Z170A GAMING M5 anakart (2017 yılında alındı fakat hiç çalıştırılmadı ve BIOS güncellemesi hiç yapılmadı.)
PSU = hight Power 500W 80+ eco Bronze.
CPU= intelcore i5 9600K.
RAM = Corsair Vengeance LPX 8 GB 3000MHz DDR4 RAM.

1-RAM'in doğru yuvaya doğru şekilde oturtulduğuna eminim.
2-Güç bağlantılarının doğru girişlere takıldığına eminim.
3-Işlemcinin doğru şekilde işlemci soketine oturtulduğuna eminim.
4-Işlemci üzerine termal macunu uyguladım.
5-Düşük bir ihtimal ama statik elektriklenme oluşabileceği göz önüne alınarak tüm sistemi tekrardan kasa dışarısında topladım.

Ayriyeten işlemci koruma kapağı takılı olmasına rağmen işlemci yuvasının 2 teli eğilmiş olarak buldum ve onları çok nazikçe diğerleri ile aynı hizaya getirdim.

Daha detaylı görmeniz açısından video ve fotoğrafları ekliyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• IMG_20201016_211906.jpg
    IMG_20201016_211906.jpg
    124,5 KB · Görüntüleme: 56
  • IMG_20201016_211713.jpg
    IMG_20201016_211713.jpg
    257,2 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG_20201016_211706.jpg
    IMG_20201016_211706.jpg
    117,5 KB · Görüntüleme: 40
Çözüm
Hocam açılmaması gayet normal çünkü anakartınızın desteklediği en iyi işlemci i7-7700K. i5-9600K LGA1151P V2 olduğu için LGA1151P V1 anakartlar da çalışmaz.
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar.

Yeni topladığım sistem açılmıyor. Daha doğrusu sadece 1 saniye fanlar dönüyor ve sistem kendini kapatıyor. Forumdaki benzer konuları inceledim fakat net bir çözüm bulamadım. Sistemimde anakart hariç hepsi bu yıl içerisinde alındı. Sistem özellikleri aşağıya eklenmiştir.

MSI Z170A GAMING M5 anakart (2017 yılında alındı fakat hiç çalıştırılmadı ve BIOS güncellemesi hiç yapılmadı.)
PSU = hight Power 500W 80+ eco Bronze.
CPU= intelcore i5 9600K.
RAM = Corsair Vengeance LPX 8 GB 3000MHz DDR4 RAM.

1-RAM'in doğru yuvaya doğru şekilde oturtulduğuna eminim.
2-Güç bağlantılarının doğru girişlere takıldığına eminim.
3-Işlemcinin doğru şekilde işlemci soketine oturtulduğuna eminim.
4-Işlemci üzerine termal macunu uyguladım.
5-Düşük bir ihtimal ama statik elektriklenme oluşabileceği göz önüne alınarak tüm sistemi tekrardan kasa dışarısında topladım.

Ayriyeten işlemci koruma kapağı takılı olmasına rağmen işlemci yuvasının 2 teli eğilmiş olarak buldum ve onları çok nazikçe diğerleri ile aynı hizaya getirdim.

Daha detaylı görmeniz açısından video ve fotoğrafları ekliyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

RAM'leri düzgün taktım demişsin. Bence yeniden söküp takmalısın diğer slotları da deneyebilirsin bu tür sorunların çözümleri olabiliyor.

Muhtemelen sorun anakartta.
Anakart uzerindeki egik pinler sorun cikirtiyor olabilirler.

Hocam açılmaması gayet normal çünkü anakartınızın desteklediği en iyi işlemci i7-7700K. i5-9600K LGA1151P V2 olduğu için LGA1151P V1 anakartlar da çalışmaz.

Amazon üzerinden işlemciyi yaklaşık olarak 1 ay önce aldım ve işlemciyi iade etmem şu anda imkansız. Zaten iade etsem bile i7 7700K gibi işlemcilere bütçem yetmeyecek. Anakartı değiştirmem sanırım daha az maliyeti olacak. Siz ne yapmamı önerirsiniz.
RAM'leri düzgün taktım demişsin. Bence yeniden söküp takmalısın diğer slotları da deneyebilirsin bu tür sorunların çözümleri olabiliyor.

Tüm slotları teker teker denedim hocam. Aynı sonuç ile karşılaşıyorum.

Amazon üzerinden işlemciyi yaklaşık olarak 1 ay önce aldım ve işlemciyi iade etmem şu anda imkansız. Zaten iade etsem bile i7 7700K gibi işlemcilere bütçem yetmeyecek. Anakartı değiştirmem sanırım daha az maliyeti olacak. Siz ne yapmamı önerirsiniz.

Tüm slotları teker teker denedim hocam. Aynı sonuç ile karşılaşıyorum.
Amazon un iade politikası hakkında olumlu yorumlar duymuştum. Bir şansınızı deneyin derim. Ama illa işlemciyi değiştirmemek istiyorsanız bunu en ucuz getirmenin yolu elinizdeki anakartı satıp z370 veya z390 almaktır. Satamam derseniz iyi bir bilgisayarcıya götürüp takas isteyin z370 veya z390 serisi bir anakart ile. Üstüne belli bir ücret ister diye tahmin ediyorum. Umarım işlemci veya anakart zarar görmemiştir. H veya B serisi bir anakart almanızı tavsiye etmiyorum çünkü K ibaresinin bir anlamı kalmayacak ve düz İ5-9600'den hiçbir farkı kalmayacak neredeyse.

Amazon'un iade politikası hakkında olumlu yorumlar duymuştum. Bir şansınızı deneyin derim. Ama illa işlemciyi değiştirmemek istiyorsanız bunu en ucuz getirmenin yolu elinizdeki anakartı satıp Z370 veya Z390 almaktır. Satamam derseniz iyi bir bilgisayarcıya götürüp takas isteyin Z370 veya Z390 serisi bir anakart ile. Üstüne belli bir ücret ister diye tahmin ediyorum. Umarım işlemci veya anakart zarar görmemiştir. H veya B serisi bir anakart almanızı tavsiye etmiyorum çünkü k ibaresinin bir anlamı kalmayacak ve düz i5-9600'den hiçbir farkı kalmayacak neredeyse.

Amazon'u aradım ve iade kabul edebileceklerini ilettiler. Firma politakası gerçekten çözüm odaklı. Fakat sanırım anakartı değiştireceğim. Çünkü maliyeti olabildiğince düşürmek istiyorum. Teşekkürler cevaplarınız için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı