10LY
Femtopat
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar.
Yeni topladığım sistem açılmıyor. Daha doğrusu sadece 1 saniye fanlar dönüyor ve sistem kendini kapatıyor. Forumdaki benzer konuları inceledim fakat net bir çözüm bulamadım. Sistemimde anakart hariç hepsi bu yıl içerisinde alındı. Sistem özellikleri aşağıya eklenmiştir.
MSI Z170A GAMING M5 anakart (2017 yılında alındı fakat hiç çalıştırılmadı ve BIOS güncellemesi hiç yapılmadı.)
PSU = hight Power 500W 80+ eco Bronze.
CPU= intelcore i5 9600K.
RAM = Corsair Vengeance LPX 8 GB 3000MHz DDR4 RAM.
1-RAM'in doğru yuvaya doğru şekilde oturtulduğuna eminim.
2-Güç bağlantılarının doğru girişlere takıldığına eminim.
3-Işlemcinin doğru şekilde işlemci soketine oturtulduğuna eminim.
4-Işlemci üzerine termal macunu uyguladım.
5-Düşük bir ihtimal ama statik elektriklenme oluşabileceği göz önüne alınarak tüm sistemi tekrardan kasa dışarısında topladım.
Ayriyeten işlemci koruma kapağı takılı olmasına rağmen işlemci yuvasının 2 teli eğilmiş olarak buldum ve onları çok nazikçe diğerleri ile aynı hizaya getirdim.
Daha detaylı görmeniz açısından video ve fotoğrafları ekliyorum.
Yeni topladığım sistem açılmıyor. Daha doğrusu sadece 1 saniye fanlar dönüyor ve sistem kendini kapatıyor. Forumdaki benzer konuları inceledim fakat net bir çözüm bulamadım. Sistemimde anakart hariç hepsi bu yıl içerisinde alındı. Sistem özellikleri aşağıya eklenmiştir.
MSI Z170A GAMING M5 anakart (2017 yılında alındı fakat hiç çalıştırılmadı ve BIOS güncellemesi hiç yapılmadı.)
PSU = hight Power 500W 80+ eco Bronze.
CPU= intelcore i5 9600K.
RAM = Corsair Vengeance LPX 8 GB 3000MHz DDR4 RAM.
1-RAM'in doğru yuvaya doğru şekilde oturtulduğuna eminim.
2-Güç bağlantılarının doğru girişlere takıldığına eminim.
3-Işlemcinin doğru şekilde işlemci soketine oturtulduğuna eminim.
4-Işlemci üzerine termal macunu uyguladım.
5-Düşük bir ihtimal ama statik elektriklenme oluşabileceği göz önüne alınarak tüm sistemi tekrardan kasa dışarısında topladım.
Ayriyeten işlemci koruma kapağı takılı olmasına rağmen işlemci yuvasının 2 teli eğilmiş olarak buldum ve onları çok nazikçe diğerleri ile aynı hizaya getirdim.
Daha detaylı görmeniz açısından video ve fotoğrafları ekliyorum.