Arkadaşa katılıyorum. Alet dengeli gözüküyor. 2060 ne ki dar boğaz yapsın. Format denediniz mi?İkisi de para israfı olur, konu karışmış biraz bütün oyunlar mı HDD'de?
İkisi de para israfı olur, konu karışmış biraz bütün oyunlar mı HDD'de?
Arkadaşa katılıyorum. Alet dengeli gözüküyor. 2060 ne ki darboğaz yapsın. Format denediniz mi?
Sorun darboğaz değildir. İlla yükseltme yapacaksan i7 9700 Fiyatına 13400F B760 ikilisi alabilirsin.
Evet bütün oyunlar HDD de. 120GB'lik SSD de sadece Windows ve belli başlı programlar var var ona rağmen sadece 30GB boş alan var.
Evet daha önce 2 kere temiz kurulum yaptım.
Yüksek ihtimal ile darboğaz olduğunu düşünüyorum çünkü BF2042 oynarken CPU kullanımı %100 iken GPU kullanımı %70-85'lerde geziyor ayrıca tüm grafik ayarlarını denedim DLSS'i açtım kapattım hiçbir fark yoktu. Sadece BF2042 de değil Warzone 2.0'da ve birkaç farklı oyunda daha aynı sorun var.
HDD durduğu için büyük ihtimalle 1TB M.2'ye atıp dener misiniz?
SSD'yi 2 saat önce sipariş ettim gelince takıp tüm oyunları SSD'ye kuracağı. Ama bahsettiğim CPU ve GPU kullanımında bir fark yaratcağını zannetmiyorum. SSD'ye atıp oynadıktan sonra tekrardan bildireyim sizlere.
SSD'yi 2 saat önce sipariş ettim gelince takıp tüm oyunları SSD'ye kuracağı. Ama bahsettiğim CPU ve GPU kullanımında bir fark yaratcağını zannetmiyorum. SSD'ye atıp oynadıktan sonra tekrardan bildireyim sizlere.
@yapiz @arandur @fiu M.2 SSD bugün geldi ve taktım, içerisine CS:GO, BF2042, Warzone 2.0, Tom Clancy's Rainbow Six: Siege, Ready or Not'ı kurdum. Yer yer donmalar takılmalar yaşadığım oyunların hepsi düzeldi oyunlarda render ile ilgili tüm sıkıntılar bitti yükleme ekranlarını çok hızlı atlıyor fakat GPU ve CPU kullanımında sıkıntı olan oyunlarda durum hala aynı değişim yok. BF2042 de CPU kullanımı %100 bulurken GPU % 75-80'lerde gezinmeye devam ediyor. Ready or Not oynarken ise tam tersi şekilde GPU %100'ü bulurken CPU &75-80'lerde geziniyor.
BF2042 biraz optimizasyon sorunlu, 64'e 64 mü oynuyorsunuz?
Hem 64e 64 hem de 32'ye 32 oynuyorum her ikisinde de aynı problemi yaşıyorum. Ayrıca dediğim gibi sadece BF2042 de değil CoD bo cw da Ready or Not da Warzone 2.0'da da aynı sorunlar mevcut.