i5-9600K Sisteme Dual RAM Önerisi

Scoutest

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5-9600k - gtx 1060 6gb - 16gb ram - Z390 aorus elite - cm masterliquid pro 240 - tt tr2s 700w - cm mastercase pro 5 - 500 + 240 ssd - 500gb hdd
Meslek
Serbest
İyi günler. Geçici olarak sistemimde G.Skill Trident Z RGB 8GB 3000 MHz RAM kullanacağım. Bir kaç ay içerisinde Dual (2x8GB DDR4) RAM alacağım. Bir aralar CORSAIR Vengeance RGB PRO düşünüyordum. Sonra ‘’AData XPG Spectrix D80’’ modelini buldum. O.C. Potansiyeli ve Tasarım açısından hoş görünüyor şahsen. Fiyatları ilk çıktığı zaman yüksek imiş fakat şu an 2x8 GB 3200 MHz modeli rahatlıkla 1000-1200 ₺ civarına hatta denk gelinirse 900 ₺’ ye kadar bulunabiliyor. Sizce bu dediklerimden hangisini ya da bu dediğim modelleri önermiyor iseniz 800-1100 ₺ arası başka hangi model Dual RAM önerebilirsiniz? Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Evet hocam. O ürün benim de dikkatimi çekti.

RAM için 1000 TL'nin boşa harcama olduğu görüşündeyim. Normalde 610 TL gibi fiyatlara 8x2 GB 3000 MHz bellekler bulunabiliyor. 3200 isterseniz de ufak bi' overclock ile halledilebilecek iş. Eğer çok yüksek frekanslara ulaşmak isterseniz Samsung B-Die belleklere göz atın. B-Die çiplerine sahip olmasa da bütçenize en uygun olarak bu RAM'i öneririm. Nerden baksanız 4000 MHz'yi rahatlıkla görür. Tek eksisi B-Die belleklere göre biraz daha yüksek gecikme değerlerine sahip olması. Tabi anakartınızı yazmadığınız için ne kadar yüksek frekansları desteklediğini de bilemiyoruz. Sonuç olarak ışıklı mışıklı olsun diye şartınız yoksa önerdiğim RAM'i alabilirsiniz.

Anakartı Aorus olduğu için 4000MHz ve üstü desteklediğini düşünüyorum.

Hocam arkadaş K serisi bir işlemci alıyor ki Z serisi anakart lazım. Bu halükarda ister istemez MHz desteği yüksek oluyor .

Hocam arkadaş K serisi bir işlemci alıyor ki Z serisi anakart lazım. Bu halükarda ister istemez MHz desteği yüksek oluyor .

Yine de 4000 ve üzeri değerlerin gerekli olduğunu düşünmüyorum. Tabi ne amaçla kullanılacağı da belirtilmemiş. Destek açısından dediğiniz gibi çoğu anakart 4000 MHz ve üzeri frekansları destekler. Yine de istisnalar yok değil.

Biz 4000 MHz' lik bir RAM önermedik ki. Öneremeyiz de zaten. Aşırı tuzlu fiyatları var. Tekil bir ev kullanıcısı için 2400-3600 normal değerler bence.

Öneren olacağını da sanmam zaten. Dediğim overclock üzerineydi. Bellekler 4000 MHz ve üzerini görse dahi ihtiyaç olmayacağını anlatmaya çalıştım. Her Z çipsetli anakart 4000 küsürlü değerlerde bellekleri stabil çalıştırabilir diye de bi' kaide yok. Bu yüzden anakart modelini belirtmesini istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…