i5 9600K + sıvı soğutma vs Ryzen 7 3700X

tryngar

Hectopat
Oyun için olacak RTX 2070 ile kullanılacak. Sizce hangisi önerirsiniz? Bir de sorum olacak yayıncılar neden Intel tercih ediyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz arastirma yaparsaniz yayin için amd nin kat kat daha iyi oldugunu, hatta 3.nesille birlikte sadece oyun oynayacaklarin bile amd alabileceğini gorebilirsiniz. Peki yayincilar neden mi intel kullaniyor? Iş sponsorlukta bitiyor. Sponsorluk olmadan kendileri bilgisayar toplasa hepsi amd alirdi. Sponsorlukla ucuza gelen sistemi kim almaz? Ünlü yayincilardan wtcn suan intel kullanmakta ve yayininda sikinti yasamaya basladigini, amd ye geçeceğini belirtmisti geçenlerde izlediğim bir yayininda.

10. Nesil inteller nasıl olur sizce?

10. Nesil inteller nasıl olur sizce?
Amd suan tek cekirdekte intele yetişmiş durumda. Fakat 10.nesil intel islemciler, 3.nesil amd islemcilerden sonra cikacagi için tek cekirdekte yine one geçeceğini dusunuyorum. Ama amdnin suanki tek cekirdek performansida bir hayli yetecektir. Stok soğutucu da bir değişiklik olabilir. Zira amd-intel kapismasinda amd kullandığı wraith soğutuculari ile rekabete 1-0 önde başlıyor. Yerinizde olsam amd alirdim.

Birde Intel ve ryzenin 2 3 sene sonra yavaş layacağını intele oc yapıp 2 3 sene daha kullanabileceğimi ama ryzenin çöp olacağını duymuştum vatanda doğru mudur?

Birde Intel ve ryzenin 2 3 sene sonra yavaş layacağını intele oc yapıp 2 3 sene daha kullanabileceğimi ama ryzenin çöp olacağını duymuştum vatanda doğru mudur?
Forumda bir arkadas sizin gibi vatana ryzen islemcileri sorduğunu belirtmisti. Vatan bilgisayarin "amdler ısınıyor intel alin" gibisinden cevap verdiğinide eklemisti. Icimden guluyorum sadece vatana. Musteri hizmetleri 0, bilgi 0. Stok soğutucu bile koymayan bir firmayi savunuyorlar. Bilgisayar bileşenleri uzerine kurulu bir firma diye anliyorlar zannetmeyin. Vatanin hicbirseyden anladigi yok. Küçük kardeslerimizin kaziklanarak aldigi sistemlerle ayakta durabilen bir firma. Vatan ile ilgili arastirma yaptığınızda hak vereceksiniz.

O bendim zaten

Intele oc yaptığınızda tek cekirdek performansi artıyor. Intelin zaten stok halde tek cekirdek performansi yetiyor gunumuz icin. Peki ıntelin tercih edilme ve rakibinden onde olma sebebi tek cekirdek performansi değil mi zaten? Amd ye oc yaptığınızda intelle eşitledigi tek cekirdek performansını bir tik one taşıyor ve yaninda size hediye olarak coklu cekirdek performansi sunuyor. Ileride oyunlarin coklu cekirdek performansina göre optimize edileceğini de goz onunde bulundurun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…