Vatan şubesine göre değişiyor ama bu dediğiniz, önyargılı olmamak lazım ben gayet memnun kaldım.Forumda bir arkadas sizin gibi vatana ryzen islemcileri sorduğunu belirtmisti. Vatan bilgisayarin "amdler ısınıyor intel alin" gibisinden cevap verdiğinide eklemisti. Icimden guluyorum sadece vatana. Musteri hizmetleri 0, bilgi 0. Stok soğutucu bile koymayan bir firmayi savunuyorlar. Bilgisayar bileşenleri uzerine kurulu bir firma diye anliyorlar zannetmeyin. Vatanin hicbirseyden anladigi yok. Küçük kardeslerimizin kaziklanarak aldigi sistemlerle ayakta durabilen bir firma. Vatan ile ilgili arastirma yaptığınızda hak vereceksiniz.
9600k 6c 6t yken 10600k 6c12t olacak mesela burada düşünülebilirHocam Intel'e oc oluyor da Ryzen'a olmuyor mu? Insanların ağzında bir 10.nesil 10.nesil lafları var. Ne zaman çıkacağı belli mi 10.neslin? Hayır çığır açacak bir fark beklemeyin zatenDaha iyi olur mu? Evet, 10.nesil daha iyi olur ama ne kadar daha iyi olur? Bana soracak olursan beklemeye değmez. Intel'in şu ana kadar yaptıkları ortada. Her nesilde %5-10 anca
6 t den 12 ye çıktı daha ne olsunHocam Intel'e oc oluyor da Ryzen'a olmuyor mu? Insanların ağzında bir 10.nesil 10.nesil lafları var. Ne zaman çıkacağı belli mi 10.neslin? Hayır çığır açacak bir fark beklemeyin zatenDaha iyi olur mu? Evet, 10.nesil daha iyi olur ama ne kadar daha iyi olur? Bana soracak olursan beklemeye değmez. Intel'in şu ana kadar yaptıkları ortada. Her nesilde %5-10 anca
Çoklu çekirdek thread mı nerden anliyorsunuz tekli çekirdek fln.Çıktı mı çıkacak mı? Kesin bilgi mi dedikodu mu? Yanlış anlaşılma olmasın, cidden soruyorum. Sonuçta Ryzen 3000 çıkmadan önce de "Ryzen 3'ler 6c 12t olacak" diye dedikodular vardı.
Neyse, Ryzen zaten 2 yıldır 6c 12t işlemci üretiyor: Ryzen 1600, 2600, 3600?
Bence beklemeye değmez ama beklersen performans doğal olarak artacaktır.
Bekleyeceksen bari Ryzen 4000'i de bekleAMD 7nm konusunda daha tecrübeli olacak ve onları kısıtlayacak herhangi bir soket zorunluluğu olmayacak. Intel daha 10nm'ye geçecek
Çıkacak yakında.Çoklu çekirdek thread mı nerden anliyorsunuz tekli çekirdek fln.
Çoklu çekirdek performansı nasıl anlasiliyoeCore demek gerçek, fiziksel çekirdek demek. 6 core 6 çekirdek demek. Thread ise kabaca mantıksal çekirdek oluyor. Yani 1 çekirdeği sanal olarak ikiye bölüyorsun, iki çekirdek gibi çalıştırıyorsun kabaca.
Alttaki konuyu inceleyebilirsin. İngilizcen yetmezse grafiklere bak yeter
4C/4T vs 4C/8T vs 6C/6T
So I've had this discussion with a couple people, and it has been said that the reason Intel hasn't released a 4C/8T processor with Coffee Lake is that it would make the 6C/6T i5 processors pointless, because the Hyperthreading on 4 cores would equal 2 extra real cores. I've even see people...www.techpowerup.com
Tek çekirdekte 2 C2t nasıl daha iyi ya?Çoklu çekirdek performansı demek işlemcinin her şeyini kullanmak demek.
Yani tek çekirdek performansı olunca olay 1v1 gibi düşün. i3 9100 ve i7 6700'ü kıyaslaylım. Ne fark var? i3 2c 2t ve i7 4c 8t. Tek çekirdek performansı olarak i3 daha güçlü, neden? Çünkü daha yeni. Tek çekirdekte i7'deki threadlerin ve fazladan 2 çekirdeğin anlamı olmuyor.
Yukarıdaki örneğin çoklu çekirdek karşılaştırmasında ise iki işlemcinin de var gücü test edilir. Yani i3'de 2 işçi çalışırken i7'de 8 işçi gibi çalışan 4 işçi çalışır.
Sonuç olarak Intel 1v1'de güçlü ama işe takım oyunu girince Ryzen daha kalabalık olduğu için daha üstün.
Galiba derin bilgi lazım.Tek çekirdekte 2 C2t nasıl daha iyi ya?
Anladım şimdiTek çekirdekte 2c 2t olmuyor, iki işlemci de 1c olarak hesaplanıyor. Adı üstünde: Tek çekirdek. 9100 daha yeni olduğu için çekirdek daha güçlü.
10600k 3600x ikiside 6c12t çoklu çekirdek tekli çekirdek farkı varmı?Tek çekirdekte 2c 2t olmuyor, iki işlemci de 1c olarak hesaplanıyor. Adı üstünde: Tek çekirdek. 9100 daha yeni olduğu için çekirdek daha güçlü.