i5 9600K Tabanlı Sistem Toplama

Makaleler
1
Merhabalar, kısa süre önce sistem toplamak için konu oluşturdum. Ilk olarak Ekran Kartı, Anakart, İşlemci hariç bütün bileşenleri sipariş etmeyi düşündüm. Bu fiyata bu kadar bileşen iyi midir? Bence Türkiye ekonomisi ile daha iyi bir fiyata zor gibi geliyor.

Bileşenler:

FSP Hydro G 700, 700W, 80+ Bronze
Corsair Carbide 275R
2x Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4 3000MHz
MSI Core Frozr L
ADATA SU650 120GB SSD
Thermal Grizzly Kryonaut Termal Macun

Toplamda 2100TL ediyor.

Bu bileşenleri;

i5 9600K - 1800TL (Tray)
Z390 Gaming X - 1050TL
ASUS ROG 1080 8G - 2200TL

2 hafta sonrada bunları sipariş edicem, sorunsuz kullanabilir miyim? Kalite düşürmeden değiştirmemi önerdiğiniz şeyler var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Asus Z390 anakart ve 9600k aldık kuzene. Soğutucu Deep Cool Gammaxx 300 ile gayet serin çalıştı Bf5'te.
Ram seçerken anakartın sitesinden anakartın modelini bul, destek sayfasında uyumluluk ( compatibility) adı altında bellek( ram) listeleri vardır. O listedeki RAM'lerden alırsan uyumsuzluk riskin olmaz.

Asus Z390 anakart ve 9600k aldık kuzene. Soğutucu Deep Cool Gammaxx 300 ile gayet serin çalıştı Bf5'te.
Ram seçerken anakartın sitesinden anakartın modelini bul, destek sayfasında uyumluluk ( compatibility) adı altında bellek( ram) listeleri vardır. O listedeki RAM'lerden alırsan uyumsuzluk riskin olmaz.
Ya anlamadım tam uyumlu değil sanırım? Bi yardım eder misiniz? Bu anakartın sitesi. Bu RAM bi yardım etme şansınız var mı?

Malesef RAM listede yok, Asus'un linkteki Memory Support List'i indir. Pdf okuyucu ile aç, pdf programında arama kısmına (ben foxit kullanıyorum bu programda sol üstte idi) Ram kodunu yapıştır arat (seninki:
CMK8GX4M1D3000C16)
uygun sonuç varsa eşleşir.

Kuzenin Asus Z390 sistemine güncel windows 10 kurduktan sonra ilk açılışta (ethernet takılı değilken) Asus'un yazılım indirme programı devreye girdi, internet bağlantısı istedi. Bağlayınca Anakrtla uyumlu driver ve isteğe bağlı program listesi çıkardı, istemediklerimizin tikini kaldırıp kur dedik. Büyük kolaylık. Asus ve Windows anlaşmış galiba, anakartı algılayıp windows kalıbındaki Asus programını tetikliyor anlaşılan.

Bende asus tuf b360 anakart kullanıyorum, ram lerim kingston hyperx 8 gb iki adet 3000 mhz. Ram lerim benimde anakartın listesinde yoktu ama 1 senedir dual channel olarak sorunsuz kullanıyorum. Merak etmene gerek yok listede olmasa bile yüzde 90 çalışır

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı