i5 9600K ve 1660Ti Sistem Toplama

Rockbery

Kilopat
Merhaba arkadaşlar.

ASUS ROG STRIX 1660 Ti ekran kartının siparişini verdim geriye diğer parçaları toplamak kaldı.

Anakart: ASUS TUF Z390-Pro Gaming Intel Z390 4266MHZ DDR4 Soket 1151 ATX Anakart

İşlemci: Intel Core i5 9600K Processor 3.70GHz 9MB Cache LGA1151 HD630 İşlemci

RAM: Corsair Vengeance LPX 16 GB(2X8GB) 3000MHZ DDR4 RAM (CMK16GX4M2D3000C16)

Bunları seçtim. Ekran kartı hariç fiyatı 5 bin lirayı aşmadan beni uzun süre sorunsuz götürecek birazda ileriye dönük bir bilgisayar toplamak istiyorum. Bu parçalar sizce uygun mudur? Geriye M.2 SSD ile bilgisayar kasası kalıyor, önerebileceğiniz modelleri öğrenmek isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU buldunuz mu?
Kasa önerileri:

Son düzenleme:
Thermaltake View 22 Temperli Cam ATX Mid Tower Siyah Kasa bu model kasa güzel aslında hocam. Sağlam osu önerebilir misiniz birde buna. Ve sistem hakkında ki fikrinizi de öğrenmek isterim.

Thermaltake View 22 Temperli Cam ATX Mid Tower Siyah Kasa bu model kasa güzel aslında hocam. Sağlam osu önerebilir misiniz birde buna. Ve sistem hakkında ki fikrinizi de öğrenmek isterim.
View serisinin hava sirkülasyonunun kötü olduğunu söylüyorlar. Ben arkadaşıma hâlbuki view27 aldırdım oda memnun bende. Eğer başka bir kasa tercih etmek isterseniz NZXT iyi markadır. NZXT H400 Siyah/Kırmızı Temperli Cam USB3.1 Micro ATX Kasa | ITOPYA hem görünüşünüde ben şahsen çok sevdim. NZXT H500i Beyaz Siyah Temp. Cam RGB Akıllı ATX Kasa | ITOPYA bunu da tercih edebilirsiniz. Hava akışı daha iyiymiş. Power supply göremedim onun için size bunu önermek isterim NZXT E650 650W 80Plus Gold Full Modüler ATX PSU | ITOPYA 80+ gold sertifikalıdır. Pahalı derseniz bir seçenek daha sunayım Sharkoon SilentStorm Cool Zero 750W 80 Plus Gold Full Modüler Siyah PSU | ITOPYA M2 SSD alacaksanız mutlaka aldığınız SSD NVMe olmalı. NVMe değilse normal SSD'den pek bir farkı olmuyor zaten. Buyrun ADATA XPG 512GB SPECTRIX S40G RGB PCIe Gen3x4 M.2 SSD (3500MB Okuma / 1900MB Yazma) | ITOPYA 512 GB günlük kullanım ve oyun için yeterlidir. Depolama fazla olsun derseniz 1 TB tam manasıyla çoğu zaman mahkûmu olduğum HDD'lerden alabilirsiniz fakat önermem.

Hocam merhabalar emek verip seçenekler araştırdığınız için teşekkür ederim yeni inceleme fırsatım oldu. Attığınız kasalar gerçekten güzel fakat ekstra birde psu aldığım zaman zaten zorladığım limiti fazla aşmış oluyorum. Maaştan bana birşey kalmayacak : ) söyle bir psu içinde bir kasa buldum siz ne dersiniz. Olmadı borçlarımı bittikten sonra yetersiz gelirse kasayı daha sonra da değişebilirim.

Ben de 9600k kullanıyorum. Dikkat etmen gereken şey anakartın modelini resmi siteden bul, orada destek kısmında uyumlu bellek/memory( RAM) listesi var. O listedeki RAM'lerden seçmelisin. Bellek uyum problemin garanti olmaz, bir performans sorununda kafan rahat olur o hususta.
Overclock yapmayacaksan B365 anakart alabilirsin. 6 çekirdek birden 4.3 GHZ'de çalışsn bir işlemci, ilerde oyunlarda 6 çekirdek yetmezse o çekirdek açığığını hiçbir overclock kapatamaz sonuçta.
Ben şahaen İnventus'da MSI Gaming Pro Carbon B360 anakart aldım. Alırken sipariş notuna anakartı bios update yapmalarını belirttim ve o şekilde geldi.
Jacklı kulaklık( Hyperx Cloud 1) kullandığımdan ses çipi ve yazılımı iyi olan bu modele yöneldim.

Son düzenleme:
Kasanın hava akışı hakkında bir bilgim yok fakat güzel bir kasaya benziyor. PSU'suda ne olduğu belli olmayan dandik PSU'lardan değiş sanırım 80+ sertifikalı olduğu belirtilmiş.

Arkadaşlar merhaba parçalarda bir kaç değişiklik yaptım. Anakartı bir türlü netleştiremedim asus rog strix z390-e alacakken araştırma ile vram performansının kötü olduğunu ögrenip msi anakartlara yöneldim fakat sitesinde ram desteği bölümünde BU LİNKTEN BAKABİLİRSİNİZ Corsair
CMK16GX4M2D3000C16 kodlu ramin desteğinin olmadığını gördüm. Sorunsuz bir anakart konusunda yardımcı olur musunuz araştırdıkça bir türlü siparişi geçemiyorum sürekli farklı bir sıkıntı çıkıyor. Oysaki gönlümde asus yatıyordu.

Gigabyte'ın anakartlarına göz atın derim.

Sslında Gigabyte Aorus z390 pro modeline de baktım fakat yabancı sitelerden araştırdığımda kart için hayal kırıklığı diyorlar o yüzden onu eledim. Şu anda Asus TUF Z390-PRO modeline bakıyorum bunda pek olumsuz yoruma rast gelmedim hala daha araştırıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…