i5-9600K ve GTX 1060 Sistem Toplama

Makaleler
1
Bütçeme göre çeşitli sitelerden bence uygun bir fiyata 1080p için böyle bir sistem topladım sipariş edicem.

Intel Core i5-9600K
Gigabyte Z390 Gaming X
Kingston Technology SSD SATA 2.5'' 240 GB
Corsair 16 GB 2x8GB DDR4 3000MHz
FSP FSP700-60AHBC 700W AKTIF PFC 85+ POWERSUPLY
Corsair Carbide 270R ATX

4400 TL tutuyor.

Bu sisteme idarelik 1060 6GB alsam 1080p için idare eder mi? Sonradan sadece ekran kartı yükseltmeyi düşünüyorum. Single Thread performans için topladım, AMD önermeyin lütfen. 300-350TL'ye önerebileceğiniz işlemci için soğutma var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uygun fiyata bulursanız 1060 alınabilir. Grafik ayarlarını düşürerek 2-3 yıl birçok oyunda kabul edilebilir FPS değerlerinde kalabilirsiniz.

Eğer ekstrem overclock yapmayacaksanız bu soğutucu güzeldir.

Bekleme lüksünüz var ise,

Uygun fiyata bulursanız 1060 alınabilir. Grafik ayarlarını düşürerek 2-3 yıl birçok oyunda kabul edilebilir FPS değerlerinde kalabilirsiniz.

[

Neden? RX 590 bu sisteme çok daha iyi olur.
İşlemci için kastetmiştir.

2.el alırsan 1070Ti bile alırsın 1060 sıfır fiyatına. Sistem güzel soğutma için o fiyat bandına sıvı soğutma alma çok daha kaliteli hava soğutmalar var. MSI Core frozr L olanından önerebilirim oldukça başarılı. Kasana uyarsa Noctualarında oldukça iyi modelleri var o fiyatlarda.

Öncelikle sistemin güzel ama eksik mi diyeyim ya da farklı fikirler mi diyeyim bilemedim ama Intel i5 9600K önü çok da açık bir işlemci degil bu işlemciyi aldıktan sonra extra yapabilecegin modifikasyonların gelecek fiyat planlamarı çok yüksek olabilir ben Ryzen ailesini tercih et derim o işlemciye bir de + sogutucu masrafı ekler'sek yüksek olacak'tır ki 350 TL'lik bir sıvı sogutma işini görmeyecektir illaki bir de o.c yapayım diyeceksin tam performans almak için bu sefer almış oldugun 300 TL'lik sıvı sogutma bir köşeye ayrılmak zorundadır bu tür işlemciler için ya çok iyi bir hava sogutma denemelisin ya da 600-700 TL civarlarında seyir eden bir sıvı sogutma benim düşüncem halihazırda durdan Ryzen 7 2700X tercih etmen hem önü açık olan bir işlemci hem de sana sorun çıkartmayacak olan bir işlemci ileride modifikasyona gitmek için sadece ekran kartı Update ederek gelecegi cüzzi miktarlara çıkartabilirsin işlemcinin üzerindeki sogutucu öyle hafife alınacak bir şey degil o.c yapıldıktan sonra da benim şu anda kuracagım sistem Ryzen 7 2700X olacak ekran kartı olarak MSI gforce Gaming X 1060 6 GB kullanıyorum zaten onu yeni sistemime takıp yoluma devam edecegim bu sene sonu veya önümüz'deki sene itibari ile 2000 serisine geçiş yaparım ekran kartında oda keyfiyi bir durum oldugu için olur zaten ama Ryzen ailesinde en fazla yapacagın şey RAM'in 8 ile 16 yapmak olur ekran kartın 1000 serisi SE 2000 serisi yapmak olur ama yarın bir gün Intel Update'ye gireyim dersen işte o zaman işin boyutu degişiyor ki 300 TL'lik bir sıvı sogukma özellikle o.cden sonra kesinlikle çok yetersiz olacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı işlemci ile Corsair H45 sıvı soğutma kullanıyorum. 9000 serisi serin çalışıyor. Kış ayları olduğu için dereceler konusunda tam rakam veremem ama 60 dereceye yaklaşmazsınız.
Ben de idareten rx 480 8 gb kullanıyorum, eski sistemden kalma. Bf5'te bir iki ayar ultra diğerleri mediumda haritasına göre 80-110 fps arası alıyorum. Monitör ViewSonic XG2401, freesync aktif.
Amd ekran kartından çok çektim. Daha önce de Amd 270x kullanıyordum taş gibiydi. Bu rx serisi hem yazılım hatası hem de donanımda şans işi. Benim gibi oyunda saniye saniye takılmalar, Radeon Wattman crash hatası, Radeon Relive oyun videoda ses kaydetmeme sorunu...Format, PSU değişikliği, işlemci, anakart, ram değişimi, lisanslı Windows ve office kullanıyorum. Korsan hiçbir şey yok, winrar bile deneme sürümü.
Rtx kartlar da bir iki haftada yanan var ama aldığında sorunluysa sorunludur, değişim yapıyorlar. Bu yüzden garantide üzmeyen İnventus'dan alacağım.
9600k'yı tam manasıyla overclock yapmasan da tüm çekirdekleri boost clock olan 4.6 GHZ'e çıkarsan kafi. 2700x bu kadar frekansa çıkarılabilir mi bilmem. Aynı frekansta ve çekirdekte Intel oyun performansında önde diye biliyordum üstelik.
9600k normal koşulda tüm çekirdekler aktif 4.3 GHZ'de çalışıyor.

Kardeş daha yüksek performans için GTX 1660 Ti almak daha mantıklı bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…