Oyunlarda anlık takılmalar donmalar yaşamaya başladım ve sistemi alalı daha 1 ay olmadı, 3 gündür bu sorunu yaşamaktayım. 1-2 dk arayla oyunlarda yarım saniyelik takılmalar olmaya başladı. CS:GO, LoL, PUBG, BF1 gibi oyunlarda da bu problemi yaşamaktayım. 3 gün önceye kadar hiçbir şey yoktu 1-2 dk arayla bilgisayarda anlık donma benim gözümde anlık yavaşlama gibi gözüküyor ama bu sırada her şey normal. Sıcaklıklar, kullanımlar, FPS değeri vs. OSD ekranında takip yaptım ve tüm stres testlerini yaptım herhangi bir sorun yaşamadım.
Windows 10, Windows 8.1, Windows 7, Windows 10 Enterprise LTSC 1809 gibi sürümlerde de aynı sorunlar mevcut. BIOS güncel, Windows güncel. başka bir internetle denedim yine aynı, kısacası her şeyi denedim çözüm bulamadım. Önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
Sistem Özellikleri:
Anakart: MSI Z370 PRO GAMİNG CARBON AC
İşlemci: i5 9600K [4.8 GHZ OC ] (OC modsuz default haliyle de aynı sorun mevcut)
Ekran Kartı: GTX 1070 MSI Gaming X
RAM: Adata XPG 16 GB dual 3200 MHz
SSD: Samsung Evo 970 M2 SSD 250 GB
Sıvı Soğutucu: Nzxt kraken x62
Power: 700 w FSP HD700 80+ Bronze
Kasada 3 adette fan bulunmakta, kasa serin çalışıyor.
Fps düşmüyor. M.2 SSD kullanıyorum sadece. HDD yok ama bu donmalar masaüstünde veya youtubeda video izlerken bile oluyor, saliselik bir donma gerçekleşiyo sonra hemen geçiyor. Bad sector testi yaptım gayet sorunsuz calısıyor SSD de. VGA to HDMI kullanıyorum ondan olabilir mi acaba diyorum da daha önceden neden olmuyordu ?
Monitörle denediyseniz ve sorun devam ediyorsa bence garantiye yollayın.
240 Hz G-Sync ASUS PG248Q aldım sorun devam ediyor yok mu yardım edicek baba yiğit ?
W7, W8.1, W10 denedim herşeyi optimizasyonlarına kadar yaptım sorun devam ediyor. Sorun ya RAM'den yada anakarttan gibi gözüküyor. Garantiye vericem bakalım.