i5 9600K ve GTX 1070 Anlık Donma ve Yavaşlama Sorunu

batuhanbagatur

Hectopat
Daha fazla  
Oyunlarda anlık takılmalar donmalar yaşamaya başladım ve sistemi alalı daha 1 ay olmadı, 3 gündür bu sorunu yaşamaktayım. 1-2 dk arayla oyunlarda yarım saniyelik takılmalar olmaya başladı. CS:GO, LoL, PUBG, BF1 gibi oyunlarda da bu problemi yaşamaktayım. 3 gün önceye kadar hiçbir şey yoktu 1-2 dk arayla bilgisayarda anlık donma benim gözümde anlık yavaşlama gibi gözüküyor ama bu sırada her şey normal. Sıcaklıklar, kullanımlar, FPS değeri vs. OSD ekranında takip yaptım ve tüm stres testlerini yaptım herhangi bir sorun yaşamadım.

Windows 10, Windows 8.1, Windows 7, Windows 10 Enterprise LTSC 1809 gibi sürümlerde de aynı sorunlar mevcut. BIOS güncel, Windows güncel. başka bir internetle denedim yine aynı, kısacası her şeyi denedim çözüm bulamadım. Önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
Sistem Özellikleri:
  • Anakart: MSI Z370 PRO GAMİNG CARBON AC
  • İşlemci: i5 9600K [4.8 GHZ OC ] (OC modsuz default haliyle de aynı sorun mevcut)
  • Ekran Kartı: GTX 1070 MSI Gaming X
  • RAM: Adata XPG 16 GB dual 3200 MHz
  • SSD: Samsung Evo 970 M2 SSD 250 GB
  • Sıvı Soğutucu: Nzxt kraken x62
  • Power: 700 w FSP HD700 80+ Bronze
Kasada 3 adette fan bulunmakta, kasa serin çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Değerler bunun gibi. Özellikle maçın başlamasına 1 dakika bildirimi geldiği zaman oyunum 0.5 saniye donuyor. Oyun içinde de 2-3 dk aralıklarla anlık takılmalar oluyor. Özellikle hızlı mouse hareketlerinde daha da belirgin oluyor ve tearing göze çarpıyor, fakat donduğu anda voltaj limit yazısı kalkıyor ve hemen geri geliyor. %20 power'ı arttırıp denedim değişen bir şey olmadı. Cs:GO'da ise bunny hop yaparken ve aynı şekilde hızlı mouse hareketlerinde donmalar oluyor, görüntüde bozulmalar meydana geliyor.

Bu sorunu çözemedim herkes power alırsan düzelecek diyor bu gidişle power almayı deneyeceğim. Son bir ekleme daha yapayım youtube'da şarkı dinlerken playlistte şarkı değişimleri olduğu zaman da oyun içinde takılmalar yaşıyorum.

Power Limit +%20 yapıp dener misin?

Yaptım hocam yorumunuzu bekliyorum.
Oyun içi bildirimler geldiğinde de donuyor. Hearts of Iron IV oynarken haritayı sağa sola hareket ettirirken 0.5 saliselik donmalar oluyo kısacası her oyunda var bu.

BIOS güncel fakat onboard ile deneyip geri dönüş sağlayacağım.
Onboard ile de denemeyi yaptım görüntü bozulmaları yok ama oyunlarda kasma devam ediyor.
Sorun devam ediyor yardım Recep bey.

Sorunun kaynağını hala bulamadım maalesef Afterburner ile yaptığım testlerde frekanslarda düşme yok sadece voltaj limit uyarısı veriyor.
Merhabalar, aynı sorunu yaşıyorum. GTX 1060 9600K işlemciyle CS:GO 250 FPS almama rağmen oyunda akıcılık sorunu var. Kasıyormuş gibi. Monitörüm de 144 Hertz'siz. Sorunu çözebildiniz mi Batuhan kardeşim?

Aynı sorunları bende yaşıyorum işlemciyi değiştirdim takılmalar gitti ama hala bir akıcılık sorunu söz konusu örneğin Witcher 3'ü 80 FPS ile oynarken akıcı olmuyor.

Power Supply değiştim sorun hala devam ediyor bu gidişle tek tek parçaları değişeceğim. Sorunu halledersem buraya dönüş yaparım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…