ben tam tersini anlamışım o zaman TN paneller daha ucuz olduğu için renk konusunda VA ya göre kötü diye bir forumda makale okumuştum takıntıdan yana sıkıntım yok fakat alışılmışın dışına çıkmayı sevmiyorum örnek Masaya koyuyorum monitörü 50-80 cm arası fark oluyor şimdi bu biraz yamuk uzaktan film izlerken vesaire oyun oynarkende uzak tutarım hep rahat edebilirmiyim diye o yüzden düz panele ama arkadaşın attığı monitörlere göre benim attıklarımın arasında epey uçurum farkı varmı onu merak ediyorum 144 hz 1 ms güzel renk olsun yeterli benim için seçtiğim monitörlerde senin yorumundan yola çıkarak en yenilerini seçtim vatandan bakarakVA paneller daha ucuz olduğu için tercih ediliyor. TN panel tercih etmek için hiç bir sebep yok düz olmanın dışında çünkü aşırı pahalı çoğu monitörler yeni üretim olmamasına rağmen gereksiz şekilde o yüzden tavsiye edilmiyor pahalı oluşundan dolayı ucuz olursa neden olmasın.
Teknoloji mağazalarda vardır VA paneller orada bakabilirsiniz aşırı yamuk değil aslında çizim harici bence gayet uygun kendim kullanıyorum pek sıkıntısını görmedim ama çok takıntılı olanlar için bir şey diyemem.
Rtx 2070 düşünüyorum yeniliği açısından Monitör olarak fiyati çok iyimiş bu arada Curved VA'da panel tipi alınabilir alışırız zamanlaViewSonic VX2458-C-mhd 24" 144Hz 1ms (HDMI+Display+DVI) Fiyatı
MSI NVIDIA GeForce® GTX 1070 Ti Gaming 8GB 256-bit GDDR5 PCI Fiyatı
İntel işlemcidende vazgeçmeyin ayrıca.
araştırdım dediğin gibi VA daha iyi renk konusunda TN gecikme süresi olarak iyi diyolar fakat VA'da 1 Ms ürünler varVA paneller renk kalitesinde daha iyi örneğin TN panellerde siyah arkaplanlarda o beyaz ışığı farkediyorsunuz ancak VA panelde bunu tam siyah olarak görüyorsunuz. Renk detayları ve kalitesi biraz daha iyidir ve görüş açısı daha iyidir. Onun dışında pek avantajını bilmiyorum.
Ama yamuk oturacaksanız filan size biraz tuhaf gelebilir tam karşısına oturursanız o çerçevenin yamukluğunu pek hissetmezsiniz.
VA paneller yaygınlaştığından ucuzluyor olabilir.
İnternette VA VS TN panel karşılaştırmalarına da bakabilirsiniz.
Hocam işlemci soğutucu için yorumunuzu bekliyorum bir konudada gördüm oraya etiketledim sizi ama görmediniz galibaGTX 1080 için 1080p düşük bir çözünürlük. 2K monitör almanızı öneriyorum.
i5 8600K yerine 9600K kalsın. Tek çekirdek bir tık daha yüksek ve lehimli. Sıcaklık konusunda da daha başarılı.
PSU yeterli, soğutucu için de bütçe belirtin.