Konu başlığından da anlaşılabileceği gibi kafamda böyle bi sistem var. Hemen bilgi vereyim:
- i5 9600K işlemci, "daha sonra 9700K'ya yükseltilebilir gerekli bulmuyorum şimdilik"
- GTX 1080 MSI ARMOR 8G OC ekran kartı, "daha sonra 2070 veya 2080 civarına yükseltilecek"
- MSI MPG Z390 Gaming Pro Carbon soket 1151 Intel anakart,
- MSI MAG PYLON 3x Temperli ATX kasa, "değişmesini istemiyorum diyelim "
- Samsung 970 EVO 500GB NVMe SSD, "değişmeyecek"
- Seagate Barracuda 1TB 7200rpm sabit disk,
- Corsair Vengeance RGB Pro 3000 MHz 2x8GB bellekler, "değişmeyecek"
- Corsair RM750i 750W 80+ Gold PSU,
- Corsair H45 soğutucu, "daha sonra özel sıvı soğutma sistemi ile değişecek".
Sistem aslında en başında RTX 2080 Ti Lightning Z modeliyle direkt özel sıvı soğutmalı, 9700K işlemcili olarak planlanan bir sistemdi.
2080 ve i7 maliyetinden dolayı, özel sıvı soğutma ise o konuya tam anlamıyla hakim olmadığım gerekçesiyle ertelendi 1 sene kadar. Evet, bu durum konuyu açma sebebime getiriyor. Sorularımı teker teker sormaya çalışacağım ve sizin önerilerinizi ve düşüncelerinizi alacağım.
- İşlemcinin i7 9700K'ya yükseltilmesini hız aşırtma yapılmazsa anlamsız buluyorum, yükseltmemi gerektirecek durumlar var mıdır?
- Bu sistemde gözünüze çarpan uyumsuzluk var mıdır?
- Corsair PSU'yu abartmış mıyım, daha alt ve daha hesaplı bir alt veya iki alt model var mıdır?
- Mag Pylon özel sıvı soğutmayı ve RTX 2080'i sığdıracak kadar büyük müdür? İnşallah öyledir )
- Anakartımı seçerken pek tatmin olmadım sizce doğru bir seçim miydi, değilse ne önerirsiniz?
- Açıkçası soğutucular hakkında hiçbir bilgim yok, biraz eğileceğim bir konu. H45 bu sisteme uyumlu mudur?
Daha başka önerileriniz varsa duymak isterim. Sistem anlayacağınız üzere üst seviye olacak yalnız 10000 TL bandını aşmaması lazım. Bu yüzden sistemin tam halini alması için 1 sene koydum. Yani bu sistemin hem şu anki GTX 1080 ve i5'le, ilerideki RTX 2080 ve belki i7 ile tam uyumlu olması lazım, sıvı soğutma yaptığımda boruları, pompayı, ekran kartını, radyatörü vs. sığdırabilmesi lazım.
Önerileriniz bekliyorum, iyi Sosyal'ler