İlgi alakanız için teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz.Anakartlar arasında ufak tefek slot girişi farkları bariz olarak göze çarpıyor. Ancak iş overclock yapmaya geldiği zaman soğutma blokları daha kaliteli(internette gördüğüm kadarıyla) olan bir anakart tercih etmeniz, yapacağınız overclock için avantaj sağlar. Psu olarak Seasonic modelini tercih edebilirsiniz. 650w 80+Gold Full Modüler bir psu. Diğerine göre en büyük avantajı verimlilik olur. Ancak fiyatı 825 lira. Kasa fanı olarak bu fanı tercih edebilirsiniz. İşinizi görecektir.
Bu arada kasa için önü kapalı demişsiniz ancak yan taraflardaki açıklıklardan yeterli havayı çekecektir. Ayrıca yukarda almayı düşündüğünüzü belirttiğiniz sıvı soğutmayı da üst kısma yerleştirebilirsiniz.
Teşekkür ederim abi değerlendireceğim.5 9600k+rtx 2070+sıvı soğutma
İ7 9700k+rtx 2060
R5 2600x+rtx 2080
AMD Ryzen ™ 5 2600X 3.6GHz, RTX2080 Super 8GB, 8GB Ram, 1TB HDD Oyun Bilgisayarı - Oyuncu Masaüstü - Oyuncu PC
Türkiye'nin yeni overclock ve performans ürünleri mağazasıwww.teknobiyotik.com
İ5 9600k+rtx 2060
Intel Coffee Lake i5 9600K 3.7GHz, RTX2060 6GB, 16GB DDR4, 1TB HDD + 240GB SSD Oyun Bilgisayarı - Oyuncu Masaüstü - Oyuncu Bilgisayarı | Teknobiyotik
En özel fiyatlı gaming bilgisayarlar, kampanyalı ürünler, bilgisayar toplama, ekran kartı, RAM, SSD ve tüm bilgisayar bileşenlerinin en doğru adresi...www.teknobiyotik.com
Abicim seç beğen al.
Rica ederim, iyi forumlar.İlgi alakanız için teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz.
Güzel yazmışsınız da, MasterLiquid artık eskimedi mi ?RGB önemli değilse MSI Z390-A PRO alınabilir. 9600K için yeterli bir anakart. Fiyatına göre OC için de başarılı.
Sıvı soğutucu: Captcha Verification
120MM'de yeter.
Cooler Master MasterLiquid Lite 120 MLW-D12M-A20PW-R1 Sıvı Soğutma Sistemi
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com
Kasa: COOLER MASTER MASTERBOX MB511 MESH ÖN PANEL 3x120mm LED FANLI MidT ATXSİYAH KASA - Vatan Bilgisayar
Sıvı soğutmaya boşuna 100o TL vermeyin 3-4 derece fark için. Aradaki fiyat farkını ekran kartına yatırıp RTX 2060 alabilirsiniz.
Sizin tercihiniz hangisi olurdu ?120mm AIO sıvı soğutmalar fiyatlarını kesinlikle hak etmiyor.
Teşekkür ederim. Yazdığım parçalar dışında parça almayacağım ama yeterli miktarda bütçe arttırırsam ekran kartımı dediğiniz şekilde 2060 düşünüyorum. Ben sıvı soğutma, psu ve kasa tavsiyesi istiyorum. Ek olarak anakart ve ekran kartımı hangi marka almalıyım aradaki farkları bilmiyorum. Ana kart için 1300-1400 TL yi ekran kartında ise 2500 TL yi aşmak istemiyorum.Böyle bir sistem topladım.I5-9600K alırsanız, sıvı soğutma almak gerekicek.Aynı fiyata mal oluyor her iki işlemci de.Karar size kalmış artık.Bu sistem de isterseniz anakartı Z370 seçebilirsiniz, çünkü işlemci 8.ci nesil.
Ekran kartı olarak RTX 2060 öneriyorum.RTX 2070 parasını hak etmeyen bir kart, aradaki 1000-1500 lira farka değmez.
Hazır sistemlere de bakın.
Sisteme yükseltme,değişiklikler yapmayı unutmayın.Intel Coffee Lake i5 9600K 3.7GHz, RTX2060 6GB, 16GB DDR4, 1TB HDD + 240GB SSD Oyun Bilgisayarı | Teknobiyotik
En özel fiyatlı gaming bilgisayarlar, kampanyalı ürünler, bilgisayar toplama, ekran kartı, RAM, SSD ve tüm bilgisayar bileşenlerinin en doğru adresi...www.teknobiyotik.com
Sizin seçiminiz ne olurdu ?Güzel yazmışsınız da, MasterLiquid artık eskimedi mi ?