i5 9600K ve MSI GTX1660 Super Gaming X darboğaz sorunu

coolbites

Kilopat
Arkadaşlar forumdan edindiğim bilgilere dayanarak kendimi görüşlerimi belirteceğim yanlışım varsa düzeltin lütfen. Oynadığım oyunda işlemciye yük fazla bindiği için ilk etapta çözünürlük arttırarak işlemciyi bir nevi nefes aldırmak istedim, çözünürlüğü en son ayara kadar yükselttim ama oyunda ara ara yine işlemci kullanımını %100 görünce bu sefer stok çalışan işlemciyi OC yaparak 4, 9 GHz'e çektim, fakat oyunda yine belli bir zaman sonra oyun 2 sn kadar donuyor ve oyun komple kapanıp masaüstüne dönüyor. MSI Afterburner ile baktığımda 6 çekirdeğin hepsi %100 olarak gözüküyor oyundan atmasını buna bağlıyorum, şimdi kendi düşüncem ya işlemciyi yükselteceğim ya da en az 2K bir monitöre geçiş yapmam gerektiğini düşünüyorum tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum saygılar. Oyunu 1080P olarak oynuyorum, sistemim:

İşlemci: Intel i5 9600K. Ekran Kartı: MSI 1660 Super Gaming X.
RAM: HyperX Predator RGB 2x8 3000MHz. Anakart: MSI MAG Z390M Mortar. Monitör: ViewSonic VX2458 C MHD. Kasa: Sharkoon TG5 RGB. PSU: Sharkoon WPC 750 Watt 80+ Klavye: Corsair K68. Mause: HyperX Pulsefıre Surge RGB. Kulaklık: Logitech G432 7+1.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış Bilgilendirme

Intel'ci arkadaşlar kızacak bana ama dünyanın parasını verip 6 çekirdek 6 thread işlemci almak bana çok mantıksız geliyordu. Galiba siz de en iyi örneğisiniz ama ben ilk defa o seviyedeki bir ekran kartının darboğaz yaşattığını görüyorum. Arka planda işlemciyi zorlayacak bir program vs. var mı kontrol edin, işlemci sıcaklığı ne durumda ona bakın, temiz kurulum yapın çeşitli vürisler böyle sorunlar yapabiliyor.
Sorun bunlar da değil ise 2K monitöre geçmek yerine işlemci yükseltmeyi deneyin.

Dostum bence darboğaz sorunu değil yaşadığın şey. Neden dersen bende Ryzen 5 2600 işlemci ile MSİ GTX 1660 Tİ Gaming X kullanıyorum. Bende darboğaz yapmıyor hiçbir şekilde. Kaldı ki 9600K 2600 den güçlü bir işlemci.

Keşke oyunun ne olduğunu da yazsaydınız. O işlemci ve o ekran kartı darboğaz yapmaz. Overclock yaptığınız için çekirdeklerin hepsi 4.9 hıza çıkmış durumda. Zaten overclock bunun için yapılır. Sorun başka yerde. Oyunun kendisinden veya sürücülerden kaynaklanıyor olabilir.

O işlemcinin GTX 1660 Super ile hiçbir oyunda darboğaz yapmaması gerekiyor normal şartlarda. @MachL , 9600K denilen işlemci 6/6 bir işlemci olmasına rağmen RTX 2070 Super gibi bir kartı rahatlıkla besliyor, R5 2600'de 12 thread olmasına rağmen bu kapasite yok, hatta 2060 Super'de bile tıkanıyor. @coolbites , işlemciye OC yapmayın derim, büyük ihtimalle stabil ve dengeli bir yükseltme olmamış, standart-stock değerlerde çalıştırın işlemciyi. RAM'leriniz düşük frekanslarda çalışıyorsa BIOS üzerinden XMP desteği ile çıkarabilirsiniz. Bu arada sorun yaşadığınız oyun hangi oyun, orijinal mi? Bilgisayarınızda kurulu veya arka planda çalışan gizli casus yazılımlar işlemci kullanımını bu denli tetikleyebilir. 2K monitöre de geçiş yapabilirsiniz, 2070Sle bile tam performansta kullanabilirsiniz, yabana atılacak bir işlemci değil çünkü.

Ben de i5 9600K ile RTX 2060 kullanıyorum. OC dahi yapmadım işlemcime ve herhangi bir darboğaz söz konusu değil. Diğer arkadaşların da dediği gibi sisteminizde yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum.

Inteli pek sevmem ama 9600K ve 4.9GHz bir işlemci bırakın 1660 süper kartı 2060 süper bile besleyebilir. Bence sorun başka bir yerde.

Yaptığın overclock ile alakalı bir sorun var büyük ihtimalle(Oyundan atma sorunu). Yaptığın overclock seni oyun açacak seviyeye getirmiştir fakat o oyunu kaldıracak kadarı olmamıştır. 4.9'dan 4.6'ya falan çek öyle dene CPU stress test yaptın mı ayrıca?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…