i5 9600K ve RTX 2060 sistem donma sorunu

Pentecost

Megapat
Daha fazla  
Bilgisayarı Nisan ayının ortalarında aldım. Ancak kısa vadede sıkıntılar yaşıyorum.

2-3 gündür bilgisayar açılır açılmaz masaüstü ekranında donmalar yapmaya başladı. 5 kez donup kapat-aç yaptıysam anca 6.'da donma olmuyordu ama bir daha resetlediğimde yine sorun oluyordu. (Zaman zaman donmayı hemen değil 20-25 dk sonra yapıyordu. ) Bunların beraberinde BIOS'ta ciddi kasmalar oluyor. BIOS güncellemesini yaptım ama sorun hala aynı.

Donanımsaldır diye RAM'leri sök tak kombinasyonlarını denedim arıza RAM'den mi diye ama değişen bir şey olmadı. HDD ve SSD'leri HD Tune Pro ile test ettim ancak test sonuçlarında bir soruna rastlamadım. Keza RAM'leri de Memtest86 ile test ettim sorun görülmedi.

Birkaç yerde PSU kaynaklı sorun olabileceğine denk geldim ama onu test etme imkanım olmadığından çareyi komple işletim sistemini formatlamada aradım.

System Recovery yaptım düzelir gibi oldu ama 2-3 restart sonrası tekrar problem olmaya başladı. Şu an komple format attım yeni işletim sistemi kurdum sorun yok gibi ancak BIOS ekranı ciddi anlamda kasıyor. Sebebi ne olabilir?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Sistem özellikleri:
  • i5 9600K
  • ASUS TUF B360 GAMING Plus anakart
  • Crucial 2x8 3000 MHz RAM
  • MSI 2060 Gaming Z
  • Corsair 120 force le SSD (4 yıllık)
  • WD 1 TB 7200 RPM Blue HDD (7-8 senesi var)
  • WD 500 GB SSD (Nisan'da alındı)
  • Xigmatek Venom-X 650W 80Plus PSU'lu

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı güç kaynağı durduk yere patlayıp sigortaları attırdı. Garantiye göndermedim kasayla beraber aldığım için kasayıda istediler. Direk çöpe gitti. Güç kaynağında sorun olabilir. Bu sorun olduğunda 6 aylık güç kaynağı idi.

Depolama yada psu sıkıntısı gibi duruyor windowsun kurulu olduğu depolamada problem gözükmüyor ise farklı bir psu ile deneyebilrsin.

Düşüncem PSU'dan yana ama baştan kurduğum işletim sisteminde problem yok gibi. Yeni aldığım SSD'ye kurdum.

Ama hala BIOS sorunu devam ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…