Bir arkadaşıma abisi yurt dışından i5 9600K ve RTX 2070 getirdi ve bu parçalara uygun sistem toplamak istiyor.
Ben bildiğim kadarıyla bir öneride bulundum ama sizlere de sormak istedim, bütçesi aşağı yukarı 4000 civarı (biraz esnetebilir) kendi önerimi yazıyorum.
Anakart: Z390 serisi uygun fiyata anakart MSI Gaming Plus düşünüyoruz. (Daha uygun fiyata öneriniz varsa onu da alabiliriz. İnventus'tan alacağız)
SSD: Adata M.2 250 GB SSD(Sadece Windows kurulacak)
HDD: 2GB SEAGATE(İnventus’tan alınacak)
Kasa: Ben Zalman Z3 Plus Black 600W 80+ Bronze sertifikalı PSU içinde kasayı önerdim çünkü Kasa ve PSU bir arada ve fiyatı uygun geldi hem de arkadaşım illa optik sürücü taktırmak istiyor kasaya bir çok oyunu DVD’den yüklüyor çünkü. Başka optik sürücü takılabilen kasa öneriniz varsa yazabilirsiniz. Fikirleriniz gerçekten bizim için önemli arkadaşlar.
Güç kaynağı: Üstte de belirttiğim gibi arkadaşlar kasayı beğenmezseniz kasayı ve PSU'yu ayrı alabiliriz ama İnventus’tan alacağız sadece oradan öneri yaparsanız seviniriz.
İşlemci soğutucu olarak sıvı soğutma değil de NOCTUA NH-D14 hava soğutmayı önerdim.
Tüm parçalar İnventus'tan tek çekim alınacak, cumartesi günü hayırlısıyla toplanacak bir sistem olacak arkadaşlar. Biz İnventus’un yetkilileriyle görüştük sağ olsunlar bizim getirdiğimiz parçalarla birlikte sistemin montajını ve testini dahi yapacaklar.
Yazdığım parçalardan daha ucuza ve daha iyi performansı alabileceğimiz öneriniz varsa lütfen cevabınızı bizden esirgemeyin. İyi Sosyal'ler. Hayırlı günler.
Konu güncel arkadaşlar.
Güncel