i5 9600K ve RTX 2070 sistem toplama

KenshiDecyzja

Hectopat
Daha fazla  
  • CPU: i5 9600K 4.8 ya da 5.0 GHz OC yapılacak
  • GPU: Gigabyte RTX2070 8 GB Windforce 3 Fanlı Model DX12 GDDR6
  • Motherboard: Asus Prime Z370-P II İntel Z370 Soket 1151 DDR4 4000MHZ(O.C)
  • Case: Cooler Master MasterBox MB501L 600W Carbon Dizayn Pencereli MidTower
  • RAM: Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance DDR4 3000MHZ CL15
  • SSD: Corsair 480GB Force MP510 NVMe M.2 SSD (3480 Okuma / 2000 Yazma)
  • HDD: Seagate Barraccuda 1 TB 7200 RPM SATA 3.0 64MB 210MB/s
  • CPU Cooler: Cooler Master MasterLiquid 120 Tek Fanlı Sıvı Soğutma
  • Monitor: AOC 24" C24G1 2xHDMI DP VGA 144Hz 1MS FreeSync Full HD Curved Gaming Monitor

Bu şekilde olacak. Herhangi uyumsuz bir parça var mı? İşlemcide bahsettiğim değerlere overclock yapabilmem için seçtiğim sıvı soğutma yeterli midir yoksa çift fanlı bir model mi kullanmalıyım? Örneğin MasterLiquid 240 çift fanlı sıvı soğutma modelini tercih etmem gerekirse kasaya montajı sırasında sorun olur mu büyüklük olarak? Ya da tecrübeli arkadaşlar bana bazı parçalar hakkında daha mantıklı seçimler varsa önerebilirler. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem güzel olmuş. Mb501L yerine 511L tercih edebilirsiniz, mesh ızgara olduğu için soğutmaya yardımcı olur. Radyatör olarak da yüzey genişliği ne kadar fazla olursa o kadar iyi soğutur, kasa da destekliyor, bence en az 240 tercih edin, ki zaten işlemciyi o MHz hızında çalıştıracaksanız daha fazlasına bile ihtiyaç duyabilirsiniz. Eğer sistem sadece oyun içinse m.2 SSD gereksiz olur, onun yerine 480 ya da 500 GB sata SSD tercih edebilirsiniz. Ben illa m.2 istiyorum derseniz de samsung'un 450-500 TL civarında bulunabiliyor.

Sistem güzel kasa değişebilir kanımca. Coolermaster gayet güzeldir fakat üst tarafında 240mm ızgara olan kasa tiplerini seçmende fayda var ön panele montaj yapmak zorunda kalırsın yoksa. 9. nesil işlemciler için Z390 yonga setli bir anakart seçseniz sizin için daha iyi olur kanımca.

Şimdiden hayırlı olsun.

Sistem güzel olmuş. Mb501L yerine 511L tercih edebilirsiniz, mesh ızgara olduğu için soğutmaya yardımcı olur. Radyatör olarak da yüzey genişliği ne kadar fazla olursa o kadar iyi soğutur, kasa da destekliyor, bence en az 240 tercih edin, ki zaten işlemciyi o MHz hızında çalıştıracaksanız daha fazlasına bile ihtiyaç duyabilirsiniz. Eğer sistem sadece oyun içinse m.2 SSD gereksiz olur, onun yerine 480 ya da 500 GB sata SSD tercih edebilirsiniz. Ben illa m.2 istiyorum derseniz de samsung'un 450-500 TL civarında bulunabiliyor.
M2 sata ve sata 3 hakkında bir bilgim yoktu. Okuma yazma hızlarının yüksekliğine ve gb a göre seçiyordum. 500 gb samsung 860 evo 500 mb okuma yazmalı ssd alsam bu hızlar oyun için nasıl değerler, nasıl bir fark var aradaki fiyata değmezse hız yerine daha fazla depolamayı tercih ederim. Kasa ile ilgili bilgi için teşekkürler, soğutucuyu da 240mm alacağım.

@KenshiDecyzja Ben 12.200 TL'ye bir sistem topladım monitör dahil. M2 ssd kullanmadım şimdilik. Elimde olan Adata 240 gb bir ssd gayet işimi görüyordu. Oyunlarda ekstra bir performans sağlamayacaktır. Bütçeniz yetiyor ise alabilirsiniz fakat normal bir ssd alıp başka parçaların kalitesini de yükseltebilirsiniz. Tercih sizin.

M2 sata ve sata 3 hakkında bir bilgim yoktu. Okuma yazma hızlarının yüksekliğine ve gb a göre seçiyordum. 500 gb samsung 860 evo 500 mb okuma yazmalı ssd alsam bu hızlar oyun için nasıl değerler, nasıl bir fark var aradaki fiyata değmezse hız yerine daha fazla depolamayı tercih ederim. Kasa ile ilgili bilgi için teşekkürler, soğutucuyu da 240mm alacağım.

Oyun için pek bir şey ifade etmiyor o değerler. 500gb Samsung daha mantıklı bence.

Bugün de bir şey öğrenmiş oldum diyelim o zaman, cebimde kalan 200 tl yi soğutucuya yatırmak daha mantıklı olacak. Z390 yonga setli anakartlar pahalı biraz, seçtiğim anakartın bios güncellemesitle 9. Nesil işlemcilerle sorun yaşayacağını sanmıyorum. 240mm sıvı soğutma paneli için rampage gibi modeller nasıldır? Kasa için psu dahil 500-600 tl civarında büyüklüğü yeterli ne önerirsiniz?

Bugün de bir şey öğrenmiş oldum diyelim o zaman, cebimde kalan 200 tl yi soğutucuya yatırmak daha mantıklı olacak. Z390 yonga setli anakartlar pahalı biraz, seçtiğim anakartın bios güncellemesitle 9. Nesil işlemcilerle sorun yaşayacağını sanmıyorum. 240mm sıvı soğutma paneli için rampage gibi modeller nasıldır? Kasa için psu dahil 500-600 tl civarında büyüklüğü yeterli ne önerirsiniz?

Şöyle ki bu kadar para verip bu parçaları sertifikasız bir PSU ya emanet etmek olmaz. Sanıyorum ki sertifikalı PSU'lar kasasız 400-500tl civarında.

PSU
PSU da ucuza kaçmamanızı öneririm. Kaliteli markaların sertifikalı PSU larını tercih edin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı