i5 9600K vs Ryzen 2700X

sekect

Kilopat
Arkadaşlar işlemci konusunda bir türlü karar veremedim. Alacağım ekran kartı RTX 2060 ve 1080P'de oynayacağım. Intel 1080p'de daha iyi performans veriyor fakat sıvı soğutucusuyla birlikte ek masraf oluyor. Sizce aralarındaki fiyat farkına değer mi ? Intel mi almalıyım yoksa Ryzen 7 2700X mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece oyun mu oynayacaksın, yoksa render veya yayın yapacak mısın? Sadece oyun oynayacaksan İntel, yok ben azda olsa render yaparım dersen 2700X. Bence 2700X en iyi fiyat performans işlemcisi. Çünkü biri 8 diğeri 6 çekirdek. Çünkü biri 6 diğeri 16 iş parçacığı var. Aslında bunları göz önünde bulundurunca oyun oynayacak olsan bile yinede 2700X al. İntel alınca bide sıvı soğutma masrafıda var, 2700X' in gayet yeterli ve oldukça şık fanı var. Şunları bir inceleyin.

150 200 TL'ye bir soğutucu ayarlarsın o problem değil diye düşünüyorum.

Eğer sadece oyun oynayacaksan, edit ile felan işin yoksa ve ilerde monitörünü 1440p veya 2K gibi çözünürlüklere yükseltmeyeceksen Intel alınabilir. Ama diğer ihtimallerin 1 tanesi bile varsa Ryzen alman daha iyi olacaktır.

Ryzen 7 2700X almanı şiddetle tavsiye ederim. Nedenine gelince de Intel işlemciyi alıp bir soğutma masrafı çıkacak. 2700X işlemcisinde lehim kullanıldığından kendi stok soğutucusu fazlasıyla yeterli olacaktır. Intel ol kadar para istiyor ama lehim yapmaya yeltenmiyor. Yok yere Intel'e para vermeyelim.

Sadece oyun oynamak amaçlı düşünüyorum. Sıfırdan sistem toplayacağım. Intel alacak olsam sıvı soğutucu öneriniz var mı ? Aslında bende Ryzen e daha sıcak bakıyorum. İzlediğim videolara göre aralarında minimum 5 en yüksek 10 FPS oynuyor. Sıvı soğutma masrafına değer mi bilemiyorum.

Bende sizin gibi yeni PC toplayanlardanım. Bende ryzen mi intel mi arasında gidip kaldım fakat gittim intel 9700k aldım. Evet bana masraf çıkarıcak mı sogutucu vs almam gerekiyor ama varsın 2 ayda toplayacağım makinayı 3 4 ayda toplayayım. Az önce indirimden anakartı da aldım. MSI Z390 tomawahk. Diyecegim o ki aklın hangisindeyse ona yönel. Sıvı sogutucuda seni ömür böyu idare edecek lakin işlemcinin kendi fanı seni max 1 2 sene sonrası yine sıvı sogutma.

Kesinlikle ryzen al. 5-10 FPS İçin asla 8 çekirdek 16 iş parçacığından vazgeçme.

Overclockla uğraşmayı pek düşünmüyorum ama anakartın kendi overclock özelliği varmış. Belki onu kullanabilirim. 9700K için bütçem olsa hiç düşünmeden Intel alırım. Fakat bütçem o işlemciyle yarışamaz o yüzden denk olan örneklerine bakıyorum.

2700X' de ayrıca XFR2 desteği ve birçok teknoloji var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…