i5 9600K vs Ryzen 5 2600

Verdigin parayla aldigin FPS Ryzen 2600 ile daha fazla olur. Fiyat/Performans konusunda daha iyi bir islemci yok modern oyunlar icin.

Yok ben daha fazla FPS almak istiyorum dersen de, aradaki fiyat farkinin hesabini sen yapacaksin. Iki sistemin toplam maliyeti ( anakart, sogutucu vs ) arasindaki fiyat farkini, oynamayi dusundugun oyunlarda alacagin FPS e bakarak tart.

Bir ufak tekrar baktım aradaki fiyat farkı neredeyse 900 lira ya geliyor bu farkı ekran kartında değerlendirmek bir nebze daha mantıklı geliyor bana

2700 kullanıyorum evet fan lazım değil? Yalnızca gürültü içinse alınabilir, onun dışında stok soğutucu epey iyi iş görüyor. Ama soğutucu üzerinden yalnızca Intel'e ekleyip farklı hesap çıkartmak bana da mantıklı gelmedi.

Bu biraz ipucu verir:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Soğutucuda almak gerekirse, maliyeti yüksek oluyor intelin. Ryzenden devam o zaman

i5 9600K bir aralar yanılmıyorsam 1600TL civarına satılıyordu o zamanlar çok daha alınabilirdi. Oyun için alacaksanız bence aradaki farkı verebilirsiniz. Sonuçta R5 2600 ile arasında %10-15 arası bir performans farkı var, neredeyse RTX 2070 ile 2060 arasındaki performans farkı ile eşit. 1080p'de oynuyorsanız bence alınır.

Ben yanlış bakmışım. Arada 700 tl fark var + soğutucuda gerekiyormuş. Bütçeyi aşıyor öyle olunca. Stock soğutucuyla kullansak zararı olurmuki ?

Ben yanlış bakmışım. Arada 700 tl fark var + soğutucuda gerekiyormuş. Bütçeyi aşıyor öyle olunca. Stock soğutucuyla kullansak zararı olurmuki ?
Intel artık K serisi işlemcilerine stok soğutucu koymuyor diye biliyorum. Belki 9.nesilde durum değişmiş olabilir emin değilim, siz yine de bir bakın.

R5 2600 için ise bu soru hiç sıkıntı olmaz gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…