i5 9600K vs. Ryzen 5 3600 sistem toplama

Bütçe
3400-4000

İbrahimTest

Centipat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba İzmir'de işyerlerimiz var.
Hepsinde barkod sistemi kullanıyoruz ve yazılım olarak VegaWin (Windows 10) kullanıyoruz.
Konu açmamdaki sebep bu bilgisayarları bir sunucu aracılığıyla birbirine bağlama, cari girdisi vb. işleri ana bilgisayardan yapmak. Tabii böyle bir işi görmek için işlemcisi iyi olan, SSD bulunan iyi bir sistem gerek.
Yazılım işlemcinin tek çekirdek perfomansına bağlı olarak hızlanıyor, bu konuda eminim. Ben de buna baglı olarak Intel i5 9600K işlemci seçtim. Intel işlemcilerin tekli çekirdek performansı Ryzenlerden iyi, Ryzenlerde çoklu çekirdek performansında iyi oluyor. Sistemi toplarken bir tanıdığım bana Ryzen işlemcilerin bu tarz işlemlerde daha iyi olduğunu falan söyledi ben de popüler bir işlemci kıyaslama sitesine baktım ve aynı bütceden Ryzen 5 3600 ile karşılaştırdım canavarı. Her ne kadar işlemcide daha fazla izlek, önbellek ve yüksek RAM frekanslarına çıkma olsa da sitede ve karşılaştırma videolarında 9600K hep öndeydi, ben de size danışmak istedim. Bu sitelerdeki karşılaştırmalar gerçekleri yansıtmıyor mu ya da AMD ucuz diye bize kırpılmış işlemci mi veriyor?
Ve bana bu tarz bir sistem toparlayabilir misiniz?
Kullandığım yazılım tamamen işlemci ve diske yük bindiriyor, testlerle mevcuttur.
Ekran kartı bandında UHD630 dahili grafik bana yeter diye düşünüyorum, yetmezse de sonradan ekleme yaparım.
Ve ürünlerin kurumsal fatura ile verilmesi lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…